Drijvend kunstatelier en spectaculaire cultuurschip ‘Lorin’ legt aan in Rotterdam en Amsterdam

Lorin’s Promenade 2021 brengt in augustus bijzondere performances, geïnspireerd op illusionisten Siegfried en Roy

De Zwitserse, excentrieke kunstenares Anmari Mëtsa Yabi Wili vaart in augustus met haar opvallende cultuurschip ‘Lorin’ over de Rotterdamse en Amsterdamse wateren. Vanaf het dek geeft ze bijzondere live performances en lichtshows, te zien vanaf de kade. Als ze met haar bonte gezelschap van artiesten en muzikanten aanmeert, kun je haar drijvende atelier bewonderen en genieten van tentoonstellingen, concerten en kunstevenementen, geïnspireerd op de magie en het levenswerk van de wereldberoemde illusionisten Siegfried en Roy.

Traktatie voor de zintuigen

Pianist, componist, beeldend kunstenares en performer Anmari Metsa Yabi Wili en haar groep getalenteerde artiesten en muzikanten, presenteert spektakels van licht, muziek, geluid en magie. Het publiek wordt na zonsondergang getrakteerd op een onvergetelijk spektakel, te zien vanaf de kade. De voormalige laadruimte van het schip is door Anmari omgedoopt tot ‘Cargo Space Gallery’, waar ‘Cargo Space Concerts’ worden gegeven, met optredens van pianoduo’s en kunstzinnige, minimalistische muziek met veel improvisatie. Daarnaast is er in de boot een geluid en visuele installatie te bewonderen door Anmari en Adrian Laugsch. Anmari’s muziek, optredens en kunstwerken zijn normaal gesproken in culturele centra van Europa, India en Noord- en Zuid-Amerika te zien. Een aantal werken zijn tijdens Lorin’s Promenade op het schip te bewonderen en te koop.

Over cultuurschip ‘Lorin’

Op het scheepsdek van de Lorin – een schip van bijna 45 meter lang – worden tijdens de vaart live performances gegeven die te zien zijn vanaf de kade. In Rotterdam vaart de Lorin langs de Binnenhaven, Nieuwe Maas, Willemsbrug, Erasmusbrug en Hotel New York. De performance vaart in Amsterdam vaart langs de IJhaven, Jan Schaeferbrug, Eye, NDSM, Houthaven, Stenen Hoofd, IJdok, Centraal Station, De Ruijterkade en Javakade. Speciaal gecomponeerd voor de Lorin is er live muziek, een sopraan, en een verteller. Het samenspel van licht, muziek, zang en verhaal, maakt de Lorin een indrukwekkende levende sculptuur die zich langzaam een weg door het donkere water baant. Elk jaar stelt Anmari, speciaal voor de Lorin, een compleet nieuw project samen. Haar gezelschap van drivingsounds & arts met wie ze werkt bestaat uit internationaal gerenommeerde artiesten. Tegelijkertijd schuilt in de buik van de Lorin Anmari’s drijvend atelier, waar ze woont, componeert, piano speelt en kunst maakt.

Een internationale line-up

De Lorin’s Promenade biedt een podium voor een bijzondere line-up aan internationale artiesten. Muziektalent Adrian Laugsch, een Duits-Pools componist, artiest en geluidskunstenaar, componeerde de muziek speciaal voor de performances. Zo ook Mikael Szafirowski, een Finse gitarist en componist, en de bass baritone, Robert Koller, die jarenlange ervaring in de wereld van concerten en opera’s heeft. Pianist Daniel Lorenzo is een fervent interpreteerder van hedendaagse muziek en wel onderlegd kamermusicus, en Anmari’s pianoduo partner. Charismatische spreker, verteller, acteur en zanger Max Waldmann maakt het ensemble compleet, en Alice Rossi, een Italiaanse operazangeres, zorgt voor de magische tonen met haar betoverende stem.

Siegfried & Roy 

Lorin’s Promenade 2021 is een eerbetoon aan het legendarische Duits-Amerikaanse illusionisten-duo Siegfried & Roy. De carrière van deze bijzondere showmannen spande meer dan veertig jaar waarin zij circusliefhebbers betoverden met hun charisma en hun bijna bovennatuurlijke illusionistische voorstellingen. Anmari en haar artiesten gebruiken de theatrale magie van Siegfried & Roy als inspiratiebron voor hun voorstellingen.

Programma – Lorin’s Promenade 2021

Rotterdam – locatie: tegenover J.B. Bakemakade 26, 3071 ME

10 augustus | 14:00 – 18:00 | Cargo Space Gallery & Vernissage | Sound & Visual Installation

10 augustus | 22:15 – 23:15 | Performance vaart Binnenhaven, Nieuwe Maas, Willemsbrug, Erasmusbrug, Hotel New York & Binnenhaven

11 – 12 augustus | 14:00 – 18:00 | Cargo Space Gallery | Sound & Visual Installation

11 augustus | 20:00 – 21:00 | Cargo Space Concert |101 jaar Bruno Maderna & compagnie met Konstanty Regamey

12 augustus | 20:00 – 21:00 | Cargo Space Concert |‘Parallel Pathways’ & minimal pianoduo

Amsterdam – locatie: tegenover Javakade 500, 1019 SZ

14 – 16 augustus | 14:00 – 18:00 | Cargo Space Gallery & Vernissage | Sound & Visual Installation

14 augustus | 22:15 – 23:15 | Performance vaart | IJhaven, Jan Schaeferbrug, Eye, NDSM, Houthaven, Stenen Hoofd, IJdok, Centraal Station, De Ruijterkade & Javakade

15 augustus | 20:00 – 21:00 | Cargo Space Concert |‘Parallel Pathways’ & minimal pianoduo

16 augustus | 20:00 – 21:00 | Cargo Space Concert |101 jaar Bruno Maderna & compagnie met Konstanty Regamey

Meer informatie 

Website: www.lorinspromenade.com

Facebook: www.facebook.com/anmari.wili

Instagram: www.instagram.com/anmari_metsa_yabi_wili/

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord