Zet jij jouw kerstkado op marktplaats?

Ieder jaar, zo net na Sinterklaas en de kerst, ben ik altijd even zoet met marktplaats. Uren kan ik dan in bad liggen en rondneuzen en altijd vind ik wel wat. Iedereen zet verkoopt zijn kado’s daar die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben, leuk vinden en er  gewoon liever cash geld voor hebben om er zelf iets leuks voor te kopen. Je scoort daar dus voor een schijntje de leukste dingen. Er staan soms dingen op die ik juist weer wel graag wil! En dan graag voor een klein prijsje want ik blijf een Hollander he?!

Zo kook ik graag en heb ik graag van alles in huis. Voor de zekerheid. Vooral van die dingen die je één keer gebruikt maar toch o, zo handig zijn om in huis te hebben. Denk aan van die grote sapcentrifuges, slowcookers, rechauds (die heel veel plek innemen), panna cotta vormpjes  en speciale kerstserviezen ofzo. Ik hou ervan! En laten dit soort apparaten nou regelmatig aangeboden worden na de kerst.  Zoek je een Nespresso-apparaat? Check MP. Verder vind je op marktplaats de meest bijzondere kado’s die niet in de smaak zijn gevallen bij de ontvangers en waar de “kerstman” van te voren vast heel veel lol om heeft gehad. Zo  deden wij altijd tussen Sinterklaas en kerst – dit jaar viel het helaas in het water door corona  –  Sinterkerstdobbelen. Vast bekend bij iedereen. De meest achterlijke kado’s werden gekocht. Van vibrators tot – ik durf het haast niet te zeggen – .. sommige gingen zelf een buttplug kopen. De allerleukste van vorig jaar: al zeg ik het zelf, want ik heb het kado dan ook zelf bedacht en gekocht: een vissenkom met echte vissen. En ik zal je zeggen: er werd om gevochten!  Je snapt: de “spannende” kado’s gingen linea recta Marktplaats op – althans dat zeggen ze dan he?! Maar zeker weten doe je dat nooit – .Want misschien zijn dat toch stiekem wel dingen die je graag had willen hebben maar nooit zelf hebt durven kopen. Leven en laten leven zeg ik altijd maar. Veel plezier ermee. Al vraag ik me nu wel af? Zou iemand zoiets op MP kopen? Stel je voor…je weet toch nooit of dat dan gebruikt is ofzo….. lastig 🙂 Ik geloof dat ik zoiets liever nieuw zou kopen.

De meeste kerstpakketten bestaan uit die simpele dozen met allerlei eten en drinken waar je de helft niet van lust en als je geluk hebt zit er een klein kadootje in. Het is volgens mij maar zelden zo dat je met kerst van je werkgever een kado krijgt waar je echt helemaal blij van bent geworden. Ik kan het me in ieder geval niet herinneren.  Wel leuk maar enorm onpersoonlijk zijn de kadokaarten waar je zelf wat kunt uitkiezen. Toch zijn er tegenwoordig kleine winkeltjes, in iedere dorp op stad, die echt veel moeite doen om voor je bedrijf of voor jou persoonlijk leuke kadootjes uit te kiezen en deze ook zo in te pakken dat het al een feestje is om naar te kijken. En vaak doen die kleine winkels ook niet zo moeilijk als je toch niet helemaal tevreden bent en het kadootje wilt ruilen. Tel daarbij op dat je de kleine ondernemingen daar enorm mee helpt – zeker in deze periode – en je kan de plank al haast niet meer mis slaan. Loop echt dat kleine winkeltje eens binnen en doe wat meer moeite om voor iemand echt een passend kerstkado te vinden of volg deze kleine kadowinkels  op Instagram om leuke ideetjes op te doen.

Zelf hoop ik dat ik dit jaar iedereen tevreden hou met kerst. Ik heb echt mijn best gedaan maar lastig is het wel.  Toch? Voor vrouwen is er meestal wel veel te vinden maar voor mannen vind ik vaak echt wat lastiger. Het winkelen is nu sowieso toch wat beperkter dus veel heb ik via internet gekocht. Het meeste via de kleinere winkels die mij via Instagram een dagelijske portie kerstkado’s en ideeën presenteerde, want die probeer ik echt te steunen en ik hoop dat vele met mij zo denken want we moeten er toch niet aan denken dat die gezellige winkelstraat dadelijk helemaal leeg staat omdat die ondernemers de kosten niet meer kunnen dragen.  Of dat de kerstlichtjes in de stad niet meer branden? Want ook dat wordt betaald door de stenen winkels en niet door de grote internetjongens!  Denk echt even of je dat ene kadootje misschien toch niet liever bij een kleine ondernemer koopt in plaats van bij die grote internetshops. Beloofd?

Ik hoop in ieder geval niet dat mijn kadootjes zo tegenvallen dat ik ze terug ga vinden om Marktplaats.

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord