Wat zijn de zomertrends van 2021

Maxi-dress

Volg jij de trends op de voet? Of blijf jij altijd heel dicht bij je eigen smaak? Of vind je het eigenlijk helemaal niet belangrijk om de laatste trends te volgen? Heel eerlijk gezegd is het ook lastig, want ieder seizoen zijn er wel weer dingen die net wat anders zijn dan vorig jaar. Qua kleur, snit, lengte, stof en ga zo maar door. Als je wat ouder bent heb je meestal wel goede basics in je kast hangen. Maar de wat jongere dames onder ons zullen misschien de laatste trends op het gebied van mode op de voet volgen.

Zelf shop ik altijd graag bij  bijvoorbeeld Anna van Toor. Daar hebben ze mooie klassieke basics die sowieso in iedere garderobe horen. Neem bijvoorbeeld een jeans of andere Rosner broeken. Perfecte fit, zachte materialen en een fantastische basic qua broeken voor in je kast. Al jaren favoriet bij veel vrouwen en ze hangen dus ook in de meeste kledingkasten. Rosner heeft een beetje een “ouwelijk” stigma over zich hangen, maar niks is minder waar. De afgelopen jaren is Rosner echt de moeite waard om eens te proberen.

De beste manier om te weten wat er nou precies hip en happening is, is gewoon door het volgen van influencers. Die krijgen gewoon het. nieuwste van het nieuwste opgestuurd en door middel van leuke foto’s krijg je zo een mooi beeld van het modebeeld van 2021. Maar wat gaan we nou precies allemaal zien deze zomer? We zetten het even op een rijtje voor je.

Maxi jurken

De maxi jurk is echt helemaal hot deze zomer. Monochrome, zwart-wit met print. Korte of lange mouw. Het kan allemaal . Maar de lengte is lang!  De jurken zijn wijd en zwieren sierlijk langs je lichaam. En… het staat iedereen!  Een ander voordeel is dat het heerlijk draagt en je lekker kunt eten zonder dat je op moet letten dat je uit je strakke broek barst.

Middenrif – blote buik

Tja… ik hoef er niet meer aan te beginnen, maar als je het kunt hebben is dit wel dé nieuwste trend. Laat maar zien die buik.  Een andere trend op de blote buiken trend is de balconette. Een soort BH maar dan anders. Het liefst draag je dit met een high Waist broek en sneakers. Ik vind het hartstikke leuk, maar niet voor iedereen weg gelegd. Eerlijk is eerlijk. Het moet je wel staan.

De wijde broek

De allerleukst trend van dit zomerseizoen vind ik zelf de wijde broek. Hoog in de taille en wijd uitlopend. In jeansstof of gekleurd, het kan allemaal. Het is waarschijnlijk niet wat je gewend bent na de skinny broeken maar de wijde broek geeft een elegante upgrade aan je outfit. Netjes te dragen met een witte blouse en met een hak, maar ook gewoon heerlijk met een shirt en je favoriete sneakers.

Corset

Naast de balconette zien we deze zomer ook een coma-back van het corset. Bijkomend voordeel dat het corset de hele boel lekker op zijn plaatst houdt. Maar of het lekker draagt na het joggings-pakken tijdperk? Dat vraag ik me af. Maar dat het hot en happening is zagen we wel al bij alle bekende ontwerpers op de catwalk voorbij komen. Iets voor jou? Of laat je deze trend liever aan je voorbij gaan?

Cut outs

Hou jij wel van een beetje spannend? We zagen de cut outs al vaker voorbij komen bij vooral badkleding. Supermooi, maar kijk uit dat je geen rollade gaat worden. Deze zomer zien we ook veel cut outs in kleding. Wederom uitkijken. Mits goed gedragen is deze trend sexy en stijlvol te dragen.

Als het aan de ontwerpers ligt gaan de joggingpakken uit het “corona-tijdperk” zo snel mogelijk uit het modebeeld verdwijnen. Maar zeg eerlijk: ben jij daar al klaar voor? Ik niet, ik hou van mijn joggingpak en weet niet hoe snel ik het pak weer aan moet trekken als ik ’s avonds thuis ben. Niks zo lekker om na het werk mijn make-up er af te halen, mijn joggingpak aan te trekken en lekker te netflixen. Ik weet dat er heel veel dames precies hetzelfde doen, dus ik denk niet dat het joggingspak snel uit onze kasten verdwijnt.

Maar oke….. een beetje modieuzer zou ik me wel weer kunnen gaan kleden. Het oog wil tenslotte ook wat 🙂

Liefs, Angelique

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord