Doe jij ook al de 10.000 stappen per dag?

10.000 stappen per dag  is de trend tijden de laatste lockdown.

Wandelen it is. Want ja, wat moet je anders in deze gekke, saaie tijd. We hebben allemaal energie die we kwijt moeten,  en aangezien de sportscholen al een tijd dicht zijn wordt er gewandeld. Heel veel gewandeld. Want dag mag gewoon. De hond is er in ieder geval heel blij mee, die heeft nog nooit zoveel gelopen als de afgelopen weken.

Waarom is wandelen zo goed voor je?

Zeker nu we veel tijd binnenshuis doorbrengen, is het o, zo fijn om tussendoor een  (klein) ommetje te maken. Lekker even een frisse neus halen, even je hoofd leeg maken om je daarna vol energie weer te storten op je kids die je de hele dag moet motiveren om hun online lessen te blijven volgen. Reden genoeg om er even “uit” te moeten en even een wandeling te maken. Even je verstand op nul om weer met volle energie thuis te komen en verder te gaan met je dagelijkse beslommeringen. Maar een goede wandeling doet meer met je: Een  wandeling van 30 minuten is namelijk ook nog eens hartstikke gezond voor je. Sowieso is bewegen een must. Het maakt eigenijk niet uit of je dat op een fietstrainer doet of dat je op je yogamat allerlei lastige dingen doet. Bewegen in deze tijd is gewoon echt een must!

We zetten even de voordelen op een rijtje om je dat laatste zetje in de rug te geven om lekker te gaan wandelen.

  1. Je hart: Met een wandeling gaat je bloeddruk omlaag, wordt je bloedcirculatie gestimuleerd en verminder je de kans op problemen met je hart.
  2.  Goed voor je hersenen: Wandelen is niet alleen om te ontspannen. Het is ook echt supergoed voor je hersenen.  Een half uur wandelen per dag verkleint het risico op Alzheimer en dementie.
  3.  Longen belonen: Door lekker te wandelen verhoogt de zuurstofcirculatie in je bloed en krijgen je longen een oppepper! Lekker die frisse lucht inademen.
  4.  Afvallen: Het schijnt – niet bewezen –  dat iedere 10.000 stappe beter voor je lichaam is dan jezelf wekelijks uren in het zweet werken – klinkt positief toch? Hoewel nog niet alle wetenschappers hierover op één lijn liggen, val je dus wel degelijk af als je iedere dag flink doorstapt. Dan moet je natuurlijk ook nog steeds wel nadenken over wat je in je mond stopt. Want ieder pondje gaat echt nog steeds door het mondje.
  5. Spijsvertering: Last van obstipatie? Ga dan na het avondeten een korte wandeling maken. Door veel te beweging breng je de boel lekker op gang en voorkom je obstipatie.
  6. Depressie of een beetje somber? Een uurtje wandelen in een natuurlijk omgeving doet veel voor je gemoedstoestand. Het kan echt geen kwaad om dat te proberen. Het kost je hooguit tijd, maar hopelijk werkt het positief.
  7. Verstand op nul: Kom van de bank, zet Netflix even uit. Zit je hele dagen achter je pc? – zoals ik, blogjes te schrijven – Zet de pc even uit, want als je ergens duf van kan worden is het wel daarvan. En soms heb je gewoon even lucht nodig want heel de dag iedereen om je heen door thuiswerken, thuisscholing of gewoon kleine kinderen, gaat niemand in de koude kleren zitten.  Dus hup – verstand op nul, schoenen aan en een stukje wandelen.
  8. Sociale bezigheid: vind je het lastig om jezelf te motiveren? Hartstikke populair op dit moment zijn de wandelgroepjes. Maak een app aan en motiveer elkaar te gaan wandelen.
  9. 10.000 stappen challenge: Dit vind ik zelf gewoon leuk. Iedere dag proberen om de 10.000 stappen te halen geeft mij een fijn gevoel. Je zult overigens versteld staan hoeveel je stappen je nog in je eigen huis maakt. Met een stappenteller op bijvoorbeeld je telefoon, iPhone of Fitbit wordt je gemotiveerd om die 10.000 stappen ook daadwerkelijk te halen. Ook zie je direct het calorieverbruik en met de meeste devices kun je ook je hartslag meten.
  10. Ontdek mooie plekjes:  Er zijn in Nederland zoveel mooie plekken om te gaan wandelen. We hebben zo’n prachtige kustlijn, duinen, bosgebieden, plassen, noem het maar op. Wandelen kun je overal. Zelf word ik blij van een rondje door de stad lopen. De winkels zijn dan wel dicht maar ik haal toch nog plezier uit het kijken naar mooie etalages met de nieuwste zomerkleding en een koffie to go.

Hebben we je gemotiveerd? Wandel ze 🙂

X Angelique

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord