DoDo: hotspot in centrum van Rotterdam

Restaurant DoDo opende in 2019 haar deuren en is sindsdien een populaire spot in Rotterdam. Dit werd in 2021 al bestempeld met de winst van de Entree Award voor Best New All Day concept. Toch blijft DoDo zich continu ontwikkelen en introduceert daarom dit najaar een nieuwe kaart én chef. Dit werd feestelijk afgetrapt tijdens de Love Birds after summer party op 12 september, in samenwerking met MissPublicity. Tijdens het event deelde DoDo haar liefde en passie voor uiteenlopende culturen en smaken met de aanwezigen. Onder het genot van de Love Birds cocktail kregen gasten een voorproefje van de signature dishes op de nieuwe kaart. “Met het Love Birds after summer event willen wij mensen opnieuw bij elkaar brengen en mooie momenten samen delen, na een zomer waarin velen even waren uitgevlogen”, aldus Clarissa Slingerland (MP) en Tan Do (DD). Love Birds zal dan ook een jaarlijks terugkerend evenement worden waarbij paradijsvogels en culinaire hoogvliegers samenkomen.

Broedplaats voor creative en social birds
DoDo is een broedplaats voor creative en social birds en dé plek voor paradijsvogels en culinaire hoogvliegers. Zowel het interieur, de sfeer als het menu blijven je verwonderen. Dwaal door de verschillende kamers en proef de sfeer die elke ruimte met zich meebrengt. Bij DoDo smelten elementen van over de hele wereld samen met de stadse cultuur. Het decor vult zich met bijzondere kunstwerken uit verschillende landen, gerecyclede materialen, vintage meubelen en historische pronkstukken. Zo is de boeg van een schip uit 1890 te bewonderen en heeft DoDo voor een kunstwerk op de muur artiesten helemaal uit Japan over laten vliegen. Ook opvallend zijn de vijf portretten die de Rotterdamse tattooartiest Jan Willem speciaal voor DoDo heeft gecreëerd. Eigenaar Tan Do, wie ook twee locaties van Little V runt, beschrijft zelf de sfeer als: “We hebben allemaal unieke hoekjes gecreëerd met verschillende sferen, kleuren en inrichting. Je ziet overal oude details, boekenplanken, tegels, banken, fauteuils, posters, spiegels en meer. Mijn zaken zijn, net als Rotterdam, nooit af. Ik zoek altijd naar mogelijkheden om ons aanbod te verbeteren. Niets staat stil, de tijd niet, de stad niet en wij mensen ook niet”, aldus Tan Do.

Van Summer Crush tot Sticky DoDo
Bij DoDo geniet je van verrassende shared dining gerechtjes met uiteenlopende smaken. Sinds dit jaar is er een nieuwe chef aan het roer van de keuken: de Rotterdamse Christiaan van der Steen. Hij heeft zijn eigen twist gegeven aan het menu en heerlijke nieuwe gerechtjes gecreëerd. Wat niet veranderd is dat de focus ligt op een internationale keuken, waar gerechten vanaf de Mediterrane kust tot het Midden Oosten en Azië over zijn komen waaien. Verwacht bijzondere smaakcombinaties zoals de Bao Bao Heaven met crunchy chicken, de Summer Crush met verse tonijn, watermeloen en gebakken banaan of de Sticky DoDo met sticky rice, kokos passievrucht ijs en mango mousse. Chef Christiaan blijft zichzelf en zijn team uitdagen om telkens opnieuw bijzondere creaties neer te zetten. “Na ervaring op te hebben gedaan in uiteenlopende zaken en keukens, wist ik direct bij binnenkomst dat ik bij DoDo op de juiste plek zat om mijn passie tot uiting te laten komen. De blijheid en gelukzaligheid die de keuken kan brengen bij haar gasten is een van de belangrijkste factoren van de horeca en als chef heb je de vrijheid om dit te creëren. Met een leuk, divers en energiek team ben ik blij om deel van Dodo uit te maken en uitdagende gerechten de passage van DoDo te laten paraderen“, aldus chef Christiaan van der Steen.

Geweldige interieur bij DoDo


Over DoDo
DoDo is niet het alledaagse restaurant in Rotterdam. DoDo is exotisch, eigenzinnig en mysterieus. Op elke verdieping en in ieder hoekje valt er weer iets bijzonders te ontdekken. De samensmelting van historie, moderniteit, kunst en cultuur staat symbool voor de stad. Daarmee brengt DoDo een bijzondere ode aan Rotterdam. Er is plek voor 220 gasten, verdeelt over zeven themaruimtes: The Grand Café, The Cocktail Bar, The Cigar Room, The Havana Room, The Tattoo Room, The Social Stairs en The Jazz Room. Deze ruimtes zijn allemaal uniek en ideaal voor het vieren van particuliere of zakelijke partijen. Een vergadering in combinatie met een lunch, of een verjaardagsfeest geheel in eigen stijl. Bij DoDo kan het allemaal. Vroege vogels schuiven bij DoDo in de ochtend aan voor een kop koffie en een uitgebreid ontbijtplateau in de Bohemian Havanaruimte, terwijl families ‘s avonds urenlang tafelen in de klassieke jazzkamer. Vrienden genieten van een signature cocktail aan de Roaring 20’s cocktailbar en koppels gaan een romantische avond tegemoet in de vintage loveseats. Ook aan de allerkleinsten is bij het restaurant gedacht: die vermaken zich in het sfeervolle kindertheater.

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord