Budget koken, maar wel echt lekker!

Budget koken

Lekker koken voor een leuke prijs! Hoe doen we dat?

Alles over écht lekker budget koken is een kookboek waar veel mensen plezier van zullen hebben. Iedereen heeft wel eens een periode dat hij of zij minder te besteden heeft. Denk aan mensen met een uitkering, studenten en iedereen die om wat voor reden dan ook tijdelijk of voor langere tijd minder geld heeft. Zeker nu als gevolg van Corona heb ik toch wel het gevoel dat veel mensen anders geld uitgeven.

Maar koken met een klein budget hoeft niet te betekenen dat de maaltijden eenzijdig en ongezond zijn. Merlien Welzijn komt met het bewijs: zij stelde een verzameling gerechten samen die stuk voor stuk gezond, veelzijdig, uitdagend, maar bovenal heel lekker zijn. Door slim inkopen, plannen en een beetje inventiviteit lukt het om niet meer dan €5 uit te geven voor een heel gezin.

Kook en geniet van gepofte aardappels met Mexicaans gehakt, kippenpastei, roti, erwtensoep, zuurkoolschotel met ouderwetse stooflapjes, venkel-komijnsoep, fusilli met venkel en een five-spicekip en nog heel veel andere gerechten.

Tien gouden regels van budget koken:

  1. Kijk wat je in huis hebt en zoek of bedenk daar een recept bij.
  2. Een recept is geen wet! Mocht je niet alles in huis hebben, bedenk dan hoe je dat kunt aanpassen met iets dat je wel in huis hebt!
  3. Kook wat het hele gezin lekker vindt! ik heb er nog wel eens een handje van om met iedereen rekening te houden en zo verschillende dingen op tafel te zetten!
  4. Proef tijdens het koken en pas het aan naar je smaak!
  5. Kook op matig vuur!
  6. Zet de kookplaat eerder uit, deze blijft nog best lang warm.
  7. Verwarm de oven niet voor. Nergens voor nodig, gaat soms zo snel en daardoor staat de oven vaak te lang onnodig aan.
  8. Gooi niets weg! Een kliekje de volgende dag is bij ons heilig!
  9. Zorg voor genoeg kruiden in huis, zo kun je alles goed op smaak brengen!
  10. Bewaar eten op de juiste manier, zodat het minder snel bederft.

Succes met budget koken, het is echt een super leuk boek met verrassende recepten.

Budget koken

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie