Staycation: De mooiste plekjes in Nederland

Staycation

Deze zomer gaan we Nederland ontdekken!

Een paar leuke tips voor de thuisblijver! Wat gaan we doen tijdens onze staycation?

  • Wat ik laatst voorbij zag komen en super leuk is ook met kinderen: Museum Voorlinden. Zie foto;)
  • Munnikenland: Rivieren, Rode Geuzen, Konikpaarden, Bevers, weer en wind hebben allemaal invloed op dit gebied. Combineer een bezoek aan dit gebied met een bezoek aan Kasteel Loevestein. Dan heb je vast voor ieder wat wils!
  • Nederlands Openluchtmuseum: Ga terug in de tijd! Je wandelt hier door Nederland en ziet hoe wij woonden en werkten door de eeuwen heen. Echt geweldig, ik weet dat ik het als kind bezocht en later ook met mijn kinderen!
  • Loonse en Drunense Duinen! Ik ben er opgegroeid, maar wat een fantastische tijd heb ik daar gehad. Echt prachtig om te wanden, om de kinderen in het zand te laten spelen of verstoppertje te spelen. Je mag op veel plaatsen gewoon vrij struinen. Wij liepen vroeger met een kompas! Afsluiten met een lekkere bak koffie met Udenhoutse broeder of een smakelijk lunch bij de Rustende Jager!
  • Denk bijvoorbeeld eens aan een bezoek aan de Waddeneilanden. Ga wadlopen, sjokken door de modder en eet ’s avonds lekker mosselen. Wellicht kom je ook nog een zeehond tegen, dat zou voor de kinderen helemaal super zijn. Je kunt zelfs oversteken van het vaste land naar Waddeneiland, maar een korte tocht langs de kust is ook mogelijk!
  • Delft! Wie is er wel eens geweest? Mijn kinderen studeren er en vroeger studeerde mijn broer er ook. Delft is te overzien! Niet te groot, maar wel met een prachtige historische kern. Ik hoop niet dat ik mensen voor het hoofd schop als ik zeg “een soort klein Amsterdam”! Delft staat natuurlijk bekend om zijn aardewerk, maar heeft meerdere bekende attracties. De Nieuwe Kerk is prachtig en Museum Prinsenhof (het Sint Agathaklooster) waar Prins Willem van Oranje werd vermoord zijn daar twee van. Ook is er veel van Johannes Vermeer, de beroemde Delfste schilder, terug te vinden.
  • Limburg! Ik ben gek op Limburg. Daar voel je het bourgondische leven echt en de heuvels geven je het gevoel dat je in Noord Frankrijk bent. Om je heen hoor je veel buitenlandse talen en in het Geuldal zie je zelfs wijngaarden! Er zijn meerdere fietsroutes te downloaden, maar natuurlijk kun je er ook prachtige wandelingen maken. Echt een vakantieregio in eigen land om te ontdekken!
  • En, ik woon aan de overkant van Dordrecht, maar wat een prachtige stad is dit! Sinds Koning Willem Alexander hier geweest is, is het nationale toerisme hier flink toegenomen. Buitenlanders kwamen hier al wel, gelukkig wordt het nu ook door onszelf ontdekt. De oudste stad van Nederland met heel veel kleine straatjes, gezellige terrasjes en fantastische uithuisjes zoals Dok Bar & Bites en Coffeelicious. Maak hier een boottochtje met Sirio Barone, dan waan je je helemaal een paar eeuwen terug. Echt heel erg leuk!

Succes als je kiest voor een staycation!

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie