Tussen de bloemen in de wolken!

Seizoensbloeiers

Houden jullie van seizoensbloeiers in huis en tuin?

Deze week liep ik bij Intratuin in Hendrik Ido Ambacht en direct bij binnenkomst werd ik overspoeld door alle seizoensbloeiers. Wauw, wat een keuze! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo snel een bos bloemen voor mezelf zal kopen. Hooguit een bosje hyacinten, maar vooral omdat ik deze zo lekker vind ruiken. Verder, krent die ik ben, vind ik het zonde van mijn geld, omdat na een week je meestal de bloemen kunt weggooien. Maar daarentegen kan ik wel mezelf verwennen met seizoensbloeiers voor in de tuin of in huis.

De potten op tafel en in de tuin gevuld met kleurige bloemen vind ik heerlijk om naar te kijken en dus ging ik los! Dahlia’s en margrieten zijn zo mijn favoriet en die waren er in allerlei kleuren. En kleur blijkt voor de zomertrend 2019 te staan!

Zomer tuintrends 2019

Kleur is hét codewoord deze zomer. Na de urban jungle en de hippe plukboeketten wordt 2019 getekend door tientallen kleurige zomerbloeiers die van onze balkons en tuinen een ware kleurenexplosie maken. Kleuren zijn grote sfeermakers en prikkelen onze belangrijkste zintuigen: reuk en zicht. Bij het zien van een verzameling felle kleuren zoals die van verschillende zomerbloeiers, wordt vaak een instant gevoel van vrolijkheid opgewekt. Het is daarom de hoogste tijd om onze tuinen en – al dan niet Franse – balkonnetjes onder te dompelen in exotische kleurenpaletten waar we spontane Insta-neigingen van krijgen.

Je kunt de bloeiers op verschillende manieren in je tuin kwijt. Zet ze in een grote plantenpot op je terras, balkon of vlonder of plaatst verschillende kleine potten op een decoratieve tafel. Voor het mooiste effect combineer je de potten met hang- of wandbakken op ooghoogte. Op inspiratie.intratuin.nl vind je inspiratie voor vijf verschillende kleurencombinaties die je zomerse groene (bonte) vingers doen jeuken! Niet zo’n groene vingers? Van 22 april tot en met 12 mei helpen ze je bij Intratuin gratis met het oppotten van je zomerbloeiers.

Tot bij de Intratuin!

Coverfoto @Jim Bakkum

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord