Vakantie is een mindset, geen bestemming…

Intratuin

Jouw tuin is de beste bestemming!

Ik weet zeker dat jullie over deze titel ook even moesten nadenken. Maar als je het een kans geeft, dan is het wel zo. Je gaat op vakantie om te ontspannen, te ontdekken, te genieten. Kortom om een andere mindset te krijgen. Maar zoek het dichter bij huis en pak je terras, balkon of je tuin aan en kom sneller in de vakantiesferen.

De lente staat weer voor de deur en de vakantiekriebels doen stilletjes aan hun intrede. Nu al zin in de zomervakantie en om te ontsnappen aan die killing agenda? Uiteindelijk is vakantie een mindset en niet een bestemming. Beleef de ultieme staycation deze zomer thuis in je eigen tuin, op je dakterras of balkon. Is nog duurzaam ook! Intratuin maakt buitencollectie 2019 bekend en inspireert met drie staycationthema’s om het ultieme vakantiegevoel thuis aan te wakkeren: Bohemian Ibiza, Zen Japan en Classy Côte d’Azur. Met een beetje inlevingsvermogen waan je je op vakantie zonder dat er files of vliegtuigreizen aan te pas komen.

Thuis blijven, nergens naar toe gaan en een diepere waardering kweken voor de veilige haven waar je al bent maar meestal niet ziet omdat je te druk bent. Dat vakantie een mindset is en geen bestemming beseffen steeds meer mensen. Volgens het Trendrapport Toerisme, recreatie en vrije tijd van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit 2018 gingen inwoners van de EU meer dan 1,2 miljard keer op vakantie en het liefst in eigen land. Ad Vingerhoets is hoogleraar emoties en welbevinden ligt toe: “Een staycation creëert een vakantiegevoel zonder stress. Controleverlies wordt gezien als een belangrijke bron van stress, en bij een staycation weet je wat kunt verwachten.” Ook Anne de Buck, oprichter van een van de grootste travelblogs van Nederland herkent de voordelen van de staycation: “Het gaat niet om waar we naar toe reizen, maar om de houding die we hebben op reis. Thuis kan net zo rustgevend zijn als op een tropisch strand.” Kies voor het gemak en comfort van thuis en geniet van je vrije dagen en momenten. Om het ultieme vakantiegevoel thuis aan te wakkeren presenteert Intratuin drie staycationthema’s die samengesteld zijn met de nieuwe tuinmeubelencollectie   2019. In eigen tuin, op het dakterras of op het balkon. En om het af te maken is er samen met Spotify een passende afspeellijst gemaakt voor ieder thema. Voetjes omhoog, muziekje op, chillen maar!

Bohemian Ibiza

Het Spaanse eiland Ibiza – met haar talloze verborgen baaitjes en feestjes tot in de late uurtjes – is een thuishaven voor festivalfans en mensen met een vrije geest. Al meer dan 30 jaar is het the place to be om de jaren ’60 te herleven. Wel in de mood voor de festivalsfeer maar geen zin in vliegen? Haal de vrije eiland sfeer en hippiesvibe naar je tuin, balkon of dakterras! Blote voeten, een houten tafel om met al je vrienden aan te dineren of borrelen, Spotifylijst aan, gekoelde drankjes binnen handbereik en (met een beetje geluk) de prikkelende zon op je gezicht. Veel meer heb je in principe niet nodig, maar om het écht Ibiza te maken combineer je een paar comfy zitzakken of een lekker grote loungeset met vrolijke patronen met een parasol met tierelantijnen. Hangplanten en een bijzettafel of voetenbankje in retrodesign geven dat extra boho-effect. En vergeet niet om een lekker buitenvloerkleed neer te leggen. Rond of vierkant, wat jij wil: voor Ibiza zijn geen strenge regels, we gaan voor het ultieme vrijheidsgevoel. Even heerlijk bijkomen als al je vrienden weer vertrokken zijn, dat doe je gestrekt op een bamboe daybed in de buitenlucht. Hoor je de eilandgolven al kabbelen?  

Zen Japan
Dé trend van 2018 en 2019? Shinrin yoku, dat is Japans voor ‘baden in de atmosfeer van een bos’. Ofwel: jezelf een paar dagen onderdompelen tussen de bomen in de natuur om he-le-maal tot rust te komen. Zonder mobiel, laptop of iPad wel te verstaan. Deze trend komt overwaaien uit Japan, waar ze al veel langer weten dat een dag in de natuur de bloeddruk verlaagt, stresshormonen vermindert en het gevoel van rust en welzijn vergroot. Waan je deze zomer in een Japanse oase van rust, gewoon bij jou thuis! Begin je dag met mediteren of je favoriete boek, in stilte. Om het Oosterse zen in je eigen achtertuin te proeven is het vooral belangrijk om een serene setting met veel groen te creëren. Denk aan bamboeplanten of aloë vera in grote, sierlijke potten. Nestel je in de hoek van een L-vormige loungeset voorzien van kussens en een plaid in zachte stoffen of trek je terug in je eigen cocon in een hangstoel zodat je écht helemaal in de relaxmodus komt. Sfeervolle tafellampen zorgen ervoor dat je extra lang van buiten kunt genieten. Voor de gevorderde buitenmensen is een heus vuurtje stoken natuurlijk ook een optie. Laat de natuur haar werk doen en kom tot rust: zen is back.

Joie de vivre du Côte d’Azur
Zeg jij ‘vier het leven’, dan zeggen wij Côte d’Azur. De mooiste streek van Frankrijk ligt in het zuiden, aan de azuurblauwe Middellandse Zee, en is dé plek om het leven te vieren en te genieten van de ondergaande zon, het strand en het verse eten. Toch? Niet perse! Net zo gemakkelijk geniet je gewoon bij jouw thuis, chez toi, van het Franse leven. Weggezakt in een fijne loungeset, met een hapje op tafel en drankje in de hand waan je jezelf – met behulp van een beetje styling – als god in Frankrijk je eigen tuin. Of balkon of dakterras natuurlijk. Zorg voor accessoires van hout, rotan en bijvoorbeeld bloempotten in terracotta. Combineer deze rustige basis met kussens en een deken in lichtblauw of – roze en voeg voor het ‘zee-gevoel’ decoratie met schelpen toe, bijvoorbeeld een schelpenkleed!. Planten die bij het Franse buitenleven passen zijn pluimgras en palmpjes. De druivenranken fantaseer je er gewoon bij. Top het geheel af met sfeervolle buitenverlichting et voilà. Frankrijk maar dan zonder de file op de Autoroute du soleil, la vie est belle!

Intratuin

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord