Yoga & Mindfulness retreat

Al vaker heb ik jullie verteld hoe gek ik ben op yoga. Ook heb ik sinds kort het mediteren ontdekt. Heerlijk vind ik dit. Dus toen ik hoorde dat mijn favoriete yogastudio Mindfulcentrum in Dordrecht, een retreat weekend organiseerde in een mooi landhuis(Het Land van Nu), wilde ik hier natuurlijk bij zijn.

Begin oktober heb ik een weekend lang genoten van alles wat met yoga en mindfulness te maken heeft. Mindfulness houdt in dat je echt bewust bent van het hier -en nu. We hebben diverse yoga en meditatie lessen gevolgd. En tussendoor onze vrije tijd, heerlijk besteed.

Vrijdag avond kwamen wij aan en werden meteen lief ontvangen door Suzan en haar vriend Hugo. Het hele weekend hebben deze twee(+ nog een vriend van hun) goed voor ons gezorgd. Wij zijn echt in de watten gelegd.  Het hele weekend hebben wij vegetarisch gegeten. En aangezien ik sinds kort, vegetariër ben(hier binnenkort meer over), heb ik hier enorm van genoten. Vrijdagavond na een fijne meditiatieles, meteen een heerlijk 3-gangen diner gehad. Hugo kookt echt als de beste! Die avond ben ik lekker vroeg mijn bedje ingedoken. Ik was erg moe. En de volgende ochtend moesten wij weer vroeg op…

Op zaterdagochtend zijn wij rond 8.00 uur door Suzan gewekt met de gong en begon de ochtend tot de lunch in stilte. Voor mij als kwebbelkous, was dit wel even omschakelen. Maar het went heel snel en het is echt zo fijn!! Je bent veel bewuster bezig met alles wat je doet, hoort en proeft. Na een licht ontbijt, hebben wij genoten van een zachte yoga les. Na de yoga lekker geluncht met elkaar. En we mochten weer kletsen!! Daar werd dan ook goed gebruikt van gemaakt. We hadden echt een hele gezellige groep. En zelf trok ik veel op met een aantal dames uit Dordrecht en Rotterdam. Een paar van deze dames, kende ik al via de yoga lessen in Dordrecht. In december hebben wij met elkaar, een gezellige shop -en eetdag met elkaar gepland. Een kleine reünie. Echt een stel lieve, leuke vrouwen bij elkaar.  Na de lunch zijn wij gaan wandelen met elkaar, mindful wandelen. Je bent echt bewust bezig met lopen en let veel meer op alles wat je ziet en hoort. Na de wandeling, hebben wij genoten van onze vrije tijd en ben ik met de eerder genoemde groep dames, gaan shoppen!! Dit was voor ons gewoon even lekker genieten tussendoor. Na het shoppen echt een hele leuke actieve yogales gehad en vervolgens genoten van een lekker diner en hebben wij een hele fijne gezellige zaterdagavond met elkaar gehad in de woonkamer van het huis.

Ook op zondagochtend weer vroeg gewekt met de gong. Om ook weer tot de lunch in stilte te zijn. Na het opstaan, weer licht ontbeten en tijdens de yogales daarna werd ik niet zo lekker, dus vroegtijdig de les verlaten. Ook dit mag en kan. Het is echt een weekend voor jou. Dus niks moet. Alles mag. Tijdens de lunch voelde ik mij gelukkig weer goed. En wat hadden we lekker weer die zondag. Dus tijdens onze vrije tijd heeft iedereen lekker genoten van de zon, ieder op zijn eigen manier. Aan het einde van de middag het weekend heerlijk afgesloten met een meditatieles en een lekker theetje! Het was een weekend om nooit te vergeten. ik heb echt genoten op mijn eigen manier en kan oprecht zeggen dat ik er elke dag nog wat aan heb. Ik maak mij minder druk om dingen, kan dingen beter los laten en ben nog meer van het leven gaan genieten. Het is moeilijk uit te leggen wat zo weekend met je doet. Je moet het echt zelf meegemaakt hebben. Ik raad het iedereen aan!

Dank aan Suzan en Hugo. Jullie zijn schatten! <3


 
Beeld:
Het Land van Nu
Mindfulcentrum

Kim

Kim

26 jaar oud, woonachtig midden in de Historische binnenstad van Dordrecht.

Sinds 2013 run ik mijn eigen modeagentschap, Van Aalst Agency.

Grote passie voor mode. Deze passie deel ik dan ook graag met jullie op het blog ShopaholiekMama!

Mijn levensmotto:
Follow your dreams
Kim

About Kim

26 jaar oud, woonachtig midden in de Historische binnenstad van Dordrecht. Sinds 2013 run ik mijn eigen modeagentschap, Van Aalst Agency. Grote passie voor mode. Deze passie deel ik dan ook graag met jullie op het blog ShopaholiekMama! Mijn levensmotto: Follow your dreams

View all posts by Kim →

Geef een antwoord