Vuile Huichelaar: Een avond cabaret en meezingpret!

Vuile Huichelaar: Een avond cabaret en meezingpret!

Gisteravond gingen we richting het Zuidpleintheater in Rotterdam met een groep vriendinnen zonder dat ik mezelf eigenlijk had verdiept in “waar ga ik naar toe”. Ik geloof achteraf dat dat ook een goede manier is om deze theatershow over je heen te laten komen.

Bij het entree liep een groep vrouwen met een kerstmuts op en ik dacht nog “die hebben een vrijgezellenavond”, maar niets minder bleek: wij waren de enigen die geen muts op hadden! Dit was dus het gevolg van een slechte voorbereiding…

Zaal vol met Kerstmutsen!
Zaal vol met Kerstmutsen!

De Vuile Huichelaar show met in de hoofdrollen Paulette Willemse en Saskia van Zutphen is een show waar je geweest moet zijn. Het is een ervaring: er wordt gelachen, keihard gezongen en soms ook een traantje weggepinkt. In de kerstshow wordt de nadruk in het cabaretgedeelte voornamelijk gelegd op alle verplichtingen die ons min of meer worden opgelegd, zoals de ingewikkelde gerechten, verplichte bezoekjes, en perfecte outfits. En als we dan uitgeblust op bed liggen: sex… of juist het gebrek daaraan. Dit alles zorgt toch voor grote hilariteit bij het publiek. Alles was natuurlijk heerlijk herkenbaar. Meezingnummers worden gekoppeld aan de korte sketches zoals “Mag ik dan bij jou”, “Kon ik nog maar even bij je zijn”, “Vuile huichelaar” en “Ich bin wie du”. Ook werden de muziekuitvoeringen van Andre Rieu ingezet, waarop de hele zaal meedeinde. Tja… je moet erbij zijn geweest om het te ervaren denk ik 🙂

In theater Zuidplein kunnen 525 bezoekers. Om je een idee te geven: de zaal was gevuld met 520 dames en 5 heren. De laatsten moesten het dan ook regelmatig ontzien. De dames, waarvan de meesten toch wel boven de 35 jaar, genoten van de hilarische en vooral heerlijk directe uitspraken van de twee dames. Beter gezegd: de meesten voelden zich overal in gekend. Ze hebben geen blad voor de mond. Ik hou ervan!

Na afloop hadden wij het genoegen nog even met  Paulette en Saskia te mogen praten en natuurlijk op de foto te gaan. De show heeft dit jaar de tiende editie en is elke keer uitverkocht. De dames doen het met ongelooflijk veel plezier, maar vinden het jammer dat er zo weinig bekendheid aan wordt gegeven. Sterker nog, ze spraken uit dat wanneer je boven de 50 jaar komt in de theater wereld, je min of meer in de vergeethoek terecht komt. Jammer, want ze verdienen echt meer want alle shows zijn bijna altijd uitverkocht en als je eenmaal bij één show geweest bent wil je ook naar de volgende. De avond was een enorm succes en ze hebben dik 500 dames aan het lachen gemaakt en een heerlijke ontspannen avond bezorgd. Voor ons smaakte het in ieder geval naar meer en hebben geboekt voor 13 mei in Barendrecht!

Vuile Huichelaar 3

Meer informatie over de shows kunt u natuurlijk vinden op hun site: Vuile Huichelaar

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord