Heb jij al een artwall?

Een artwall maken is een kunst op zich.

Laten we eerlijk zijn: een huis inrichten is al een art op zich. Niks zo moeilijk als een huis thuis te laten voelen en de meeste mensen doen er jaren over om één geheel te maken van hun interieur. Want je moet letten op kleuren, stoffen, materialen en noem het allemaal maar op. Interieurstyliste of architect is niet voor niets een vak waar je jaren voor studeert. Sommige mensen hebben het geluk dat ze het van nature gewoon snappen.  De meeste mensen missen helaas toch net dat gen om het beste uit hun interieur te halen en als je er geld voor over hebt is een architect al het halve begin om je huis zo optimaal in te richten dat je ten eerste gelijk een soort van klaar bent en ten tweede dat je huis ook klopt en als een warme deken voelt, want een goede architect luistert goed naar jouw wensen waardoor het toch jouw huis uiteindelijk is en niet een goede kopie uit zo’n woon tijdschrift of tv programma.

Heel leuk om je huis een persoonlijke touch te geven is de artwall. Nog nooit van gehoord? Een artwall is een muur die grotendeels gevuld is met verschillen posters, foto’s, quotes en schilderijen. De kunst is wel om het geheel op elkaar af te stemmen en eerlijk gezegd is dat niet zomaar gedaan.  Het is namelijk echt wel lastig om een grote muur goed te vullen met verschillen maten posters, foto’s of quotes. Je kunt bij sommige bedrijven complete artwalls bestellen die al compleet op elkaar afgestemd zijn maar wat mij betreft sla je dan de plan nog mis want een persoonlijke artwall is wel het leukst Eigenlijk kan je alles wat je mooi vindt op de muur hangen. En dat kan uiteraard weer op verschillende manieren.Vind jij het bijvoorbeeld niks om gaten in je muur te boren? Snap ik helemaal. Een schilderijrails is dan bijvoorbeeld een goed idee. Zo’n ophangsysteem bevestig je aan de bovenkant van de muur, daaruit komen stevige doorzichtige draden waaraan je je schilderen kunt ophangen. Je kunt dan wel alleen maar één rij maken en eigenlijk is het de bedoeling van een artwall dat je je “art” door elkaar hangt maar wel met enige structuur zodat je ook rust creëert. Lastig he?!  Heb je een architect: die helpt je daar dan mee.

Doe je het toch liever zelf dan heb ik hieronder wat tips voor je:

Art is sowieso super persoonlijk. Niet iedereen heeft gelukkig dezelfde smaak want anders zou ieder huis er hetzelfde uitzien en daar is ook niks aan! Art vind je natuurlijk in kunstgalerijen maar kijk ook eens op marktplaats of de kringloop. Kunst is eigenlijk gewoon iets wat jij mooi vindt. Niks meer en niks minder. Heb je een mooi kunstwerk. Probeer dan daarom heen je artwall te maken.

Ga niet zomaar aan de slag met een hamer en wat spijkers. Want geloof me: je wijzigt de boel nog wel regelmatig voor je zeker weet dat je de juiste look and feel gevonden hebt. Leg alles eerst een paar keer rustig uit op de grond voor je de definitieve spijkers in de muur slaat 🙂

Vind je het heel lastig: begin dat gewoon met een zwart witte artwall als basis. Daar kun je bijna niet in misgaan. Mix quotes die bij je passen met artposters en eventueel mooie zwart wit foto’s van jezelf of je gezin. Werk je toch liever met kleur: gooi er dan voorzichtig een kleur bij en bouw het zo rustig op.

Een rustige artwall krijg je door dezelfde lijsten te gebruiken. Maar een artwall met verschillende lijsten kan juist ook weer heel spannend zijn. Denk aan zwarte, witte, houten, dikke en dunnere lijsten. Het kan eigenlijk allemaal wel.

Het meest makkelijk is om één vaste lijn aan de bovenkant, onderkant of juist in het midden te maken. Dat geeft rust. Daar omheen kun je de muur lekker uitbouwen. Des te meer des te beter. En als je eenmaal de smaak te pakken hebt is the Sky the limit. Een echte musthave voor je interieur.

Als de lijsten eenmaal hangen kun je de inhoud natuurlijk wisselen. In december kun je er zelf een speciale kerstwall van maken. En door een beetje te wisselen blijft het ook altijd spannend.

Succes!

Headerpic: Shutterstock

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord