De vijf leukste woonprogramma’s op tv

 

Krijg jij ook zo’n zin om wat te doen in je huis?  Jeuken jouw handen om je huis eens een lekkere opknapbeurt te geven. Een ander kleurtje op de muur?  Nu we zoveel thuis zitten kijk ik het ene na het andere woonprogramma op tv. Heerlijk! Ik raak er enorm geïnspireerd door en in mijn hoofd draaien mijn hersenen overuren. Ik wil ook zo’n mooi nieuw huis! Met zo’n perfect interieur!

We zetten de allerleukste woonprogramma’s van nu even op een rijtje

  • Kopen zonder kijken

Ik heb serieus echt alle aflevering gezien. Heerlijk met een kopje thee op de bank en de bingokaart afwerken van Bob – die ik overigens hartstikke leuk vind hoor!  Gaan we dit keer voor een vissengraat parketvloer? Zelf zou ik overigens kiezen voor een vinyl vloer – maar ik ben dan ook niet Bob – . De zwarte kozijnen, zwangere vrouwen en Roos. I love Roos!  Ik hou van haar optimisme en vrolijkheid die ze overal brengt. En dat gezeik over haar stem:  hou erover op! Ik ben fan van Roos dus. We hebben overigens dezelfde panterkandelaar :). Het seizoen is inmiddels afgelopen maar er is al bekend gemaakt dat er een volgend seizoen komt. Terecht.

Kopen zonder Kijken zie je bij RTL4. In dit programma gaan stellen een huis kopen zonder te kijken wat voor huis ze precies kopen.Deze stellen – meestal met een zwangere vrouw dit afgelopen seizoen (BINGO!) – zijn al tijden op zoek naar een geschikt huis, maar kunnen zelf niets vinden, of zijn te veeleisend . Daarom geven zij het het kopen van hun woning uit handen aan presentator Martijn Krabbé. De stellen tekenen eerst een koopovereenkomst en krijgen daarna pas hun huis te zien als het huis helemaal verbouwd is.  De woonexperts zijn onder andere makelaar en taxateur Alex van Keulen en bouwdeskundige Bob Sikkes, die meestal heerlijk over zijn budget heen gaat. Want ja .. een huis in de Bob-stijl kost nou eenmaal wat. Maar dan heb je ook wat 🙂

  • De perfecte verbouwing

Sinds een paar weken op de buis – ook op RTL-4: de perfecte verbouwing met Nicolette Kluijver. Ik moet zeggen: een waardig opvolger voor Kopen zonder kijken. Ik vind het geweldig om te zien hoe je met een VR-bril al van te voren kunt zien hoe je huis er na de verbouwing uit komt te zien. De twee architecten strijden om de prijs: welk ontwerp gaat het worden! En ik kan je zeggen: ik heb nou 3 afleveringen gezien: ik zou. niet graag kiezen. Er komt echt veel moois tevoorschijn. Jammer  – of misschien juist wel leuk van dit programma: de styling is meestal anders dan je virtueel van te voren ziet want de bewoners doen de inrichting zelf. En dat kan soms wel eens tegenvallen. Vind ik dan he?!

Nicolette Kluijver presenteert dit nieuwe woonprogramma, waarin kandidaten hun droomhuis al zien voordat het is verbouwd. Met hulp van virtual reality lopen ze door hun nieuwe keuken en opgeknapte woonkamer. Een bouwval met potentie wordt op televisie vaak in een handomdraai een droomhuis.

Wekelijks te zien op woensdagavond 20.30 uur op RTL4

  • Paleis voor een prikkie 

Ik ben bang dat deze serie geen vervolg meer krijgt gezien hun publieke “scheiding”. Zoals het er nu voorstaat zijn de twee uit elkaar en weigeren ze nog met elkaar samen te werken. Wat een beetje lastig is als je samen een populair programma maakt. Ik hou van kringloopwinkels en ik hou van hun humor. Win win dus 🙂 Maar goed….. ik ben bang dat het doek voortijdig is gevallen voor Paleis voor een prikkie,

De extravagante Frank en Rogier toveren in ‘Paleis voor een Prikkie’ huizen van mensen om die het financieel niet breed hebben. Dit doen ze met een minimaal budget én met creatieve oplossingen. Het is een programma met een hoog recycle-gehalte, want het interieur wordt bij elkaar gezocht in de kringloopwinkel en online via Marktplaats.nl.

  • The World’s Most Extraordinary Homes

Niet normaal dit. Als je van het genre mooie huizen bent, kijk je je ogen uit bij de Netflix serie. Kijken dus wanneer het jouw uitkomt.

Binnenkijken in bloedmooie, veel te dure  interieurs is natuurlijk nooit een straf, dus die drie seizoen van   The World’s Most Extraordinary Homes kijk je in no time uitIn deze serie kijkt de prijswinnende architect Piers Taylor samen met actrice Caroline Quentin binnen in de meest bizar mooie, luxueuze  optrekjes, waar je het liefst vandaag nog zelf naartoe verhuist. Kijken dus.

  • Tidying Up with Marie Kondo

Als je dan toch helemaal in the mood bent om je huis om te toveren tot een heerlijk paleisje, is het misschien ook handig dat je alles een vast plekje in huis geeft en de kasten inruimt met de tips van Marie Kondo.  Te zien op Netflix

Behalve dat je van deze serie heel veel zin krijgt om je eigen huis eens flink af te stoffen op te ruimen, is het ook heel rustgevend om te zien hoe het huis van iemand anders wordt omgetoverd van een vreselijke bende naar overzichtelijk paleisje.

Heb jij nog een aanvulling? Let me know!

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord