Onverklaarbare klachten, waar komen ze vandaan?

Dagelijks een aspirine werd heel normaal…

De afgelopen tijd, en dan heb ik het misschien al wel over de afgelopen jaren, heb ik regelmatig hoofdpijn. Ik legde de link altijd met het sporten dat ik doe. Ik zei dan “ik heb weer eens te hard getraind deze week, ik zit helemaal vast…”. Nu achteraf kijk ik daar heel anders op terug en die bel is wel zelf gaan rinkelen.

De klachten werden steeds erger tijdens Corona. Dagelijkse een aspirine was geheel normaal en tegelijkertijd wist ik dat het helemaal niet ok was! In het verleden heb ik erg last gehad van rugklachten. Die ontstonden tijdens mijn eerste zwangerschap. In verloop van de tijd zijn de klachten wel over gegaan, maar dat komt omdat het lichaam zelf ook heel veel kan herstellen. Alleen in de basis zit het dan niet meer goed in elkaar. Maar de laatste tijd kwamen bepaalde klachten dus weer terug. Met name hoofdpijn en slecht slapen behoren tot dagelijkse kost.

Ik bezocht op advies Chiropractie Centraal in Rotterdam (zij hebben overigens meerdere vestigingen over heel Nederland). De eerste keer puur voor een intake, het bekijken van de stand van het lichaam en het bespreken van een aantal mogelijkheden. Wat ik totaal niet had verwacht, is dat ik ongeveer drie centimeter uit het lood sta of stond! Met het oog niet waar te nemen en in je dagelijkse omgang heb je daar geen last van. Wel kan het de basis zijn van onverklaarbare klachten.

In deze Corona-periode kan ik me voorstellen dat er veel onder ons zijn met onverklaarbare klachten. Het thuis werken, niet goed zitten, ongemerkt lange dagen maken (voor de tv zelfs nog met laptop op schoot), beperkt zijn in onze omgang, mensen missen, zorgen maken en ga maar door, zijn factoren die bij kunnen dragen aan stress. En stress is echt funest voor ons lijf! De juist opgesomde redenen kan ik allemaal op mezelf toepassen en zou ook zo maar de verklaring kunnen zijn voor mijn hoofdpijnen als gevolg van letterlijk ‘stijf staande stress’. Terwijl ik eigenlijk de eerst ben die keihard roept: “ik heb echt geen stress”.

Al met al ben ik nu een traject in gegaan bij Chiropractie Centraal in Rotterdam voor een periode van drie maanden. Ik zal hier meer over schrijven en jullie natuurlijk op de hoogte houden over mijn voortgang.

Even nog over “Wat is Chiropractie?”

In het kort: Een chiropractische behandeling lijnt je ruggengraat, vergroot het bewegingsbereik en vermindert de druk op de zenuw. De aanpassing zal ook de beweging van de wervelkolom doen toenemen. Dit zal voedingsstoffen terugbrengen naar de wervelkolom en afvalstoffen verwijderen, waardoor het genezingsproces kan beginnen.

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord