A trip back to memory lane

Tijdens het opruimen, want ja dat moet nou eenmaal van tijd tot tijd, stuitte ik op een aantal dozen. De zogenaamde geboortedozen van mijn 4 kinderen.. De eerste doos was uiteraard het meest vol en tot mijn spijt zag ik dat in de vierde doos een stuk minder “herinneringen’ zat. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor veel moeders. Maar goed, dat is natuurlijk ook wel te verklaren: veel dingen zijn digitaal gegaan waardoor veel dingen wat minder inhoud in beslag nemen. En eerlijk is eerlijk, je wordt wat makkelijk.

Eerlijk gezegd zijn er daarna nog wat fotoboeken te vinden maar de laatste 10 jaar is dat eigenlijk helemaal niks meer. Op zich jammer, maar ik zeg altijd maar: Instagram is mijn fotoboek. Daar bewaar ik echt de mooiste foto’s en van tijd tot tijd laat ik daar wat van printen. Ik maakte nog wel eens een fotoboek als we een leuke vakantie hadden maar verder staat eigenlijk alles op mijn telefoon, computer of harde schijf. Waar je dan eigenlijk vervolgens niet naar kijkt. Maar….. de beginfase van hun leven heb ik gelukkig wel. En ik kan me voorstellen dat als één van mijn kinderen zwanger wordt – of de vriendin van – dat ze dit soort informatie graag terug willen zien. Ik heb zelf net ook even de foto’s gekeken en  de bevallingen nagelezen – blijft mooi! Maar ik heb dan ook hele makkelijke bevallingen gehad.

Wat wel hetzelfde is gebleven is het  9 maanden dagboek van alle 4 mijn kinderen, Die heb ik voor allemaal netjes bijgehouden met een echt babyboek inclusief persoonlijk bevallingsverhaal. Dus als mijn kinderen zelf kinderen krijgen dan kunnen ze precies zien hoe ik er zwanger uitzag, hoe de bevalling ging en hoe de hele kraamtijd is geweest. Zelfs de kaarten van de verloskundige zitten er nog in, net als de pretecho. Waar je 25 jaar geleden eigenlijk geen baby uithaalt overigens 🙂 Dat is wel echt een heel verschil met nu.  Babyshowers en genderreveals zijn op dit moment erg populair. Bij mijn eerste was het net een beetje zo dat ze bijna zeker wisten of je een jongen of een meisje kreeg, maar 100% zekerheid kreeg je echt niet.

Je begrijpt dat er van opruimen verder niet veel is gekomen :).  Eer dat ik al die dozen door was, was ik wel een paar uur verder en zat ik in een roze bubbel. Wat een bijzondere tijd was het eigenlijk. En wat leuk eigenlijk dat ik toen de moeite heb genomen om die dagboeken in te vullen.

De tijd is ook werkelijk voorbij gevlogen. Hoewel ik blij ben dat ik uit de kleine kinderen ben en dat de twee jongste ook al lekker hun eigen gang gaan, zou ik het heel eerlijk gezegd ook superleuk vinden om over een tijdje oma te worden. Heerlijk lijkt me dat. Ik weet al wat het eerste kado is voor mijn dochter of schoondochter:  een 9-maanden dagboek.

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord