Leiderschap zit in je, hoe vinden we die terug?

De weg naar succesvol Leiderschap

Normaal lees ik het liefst een roman weg in de vakantie, maar deze keer wilde ik ook graag iets toevoegen aan mezelf. Een breder inzicht krijgen op wat ik doe en hoe ik het eventueel kan verbeteren. Het boek “Op weg naar Succesvol Leiderschap” gaf mij een aantal tips om weer met veel nieuwe energie aan de slag te gaan.

Graag wil ik een paar mooie uitspraken met jullie delen!

Macht kan nooit kracht creëren! Kracht moeten we uit een hele andere bron halen, namelijk uit goede voeding, genoeg slapen en het kennen van onze waarde!

Hoe leer je jouw talenten te ontdekken? Loop niet weg voor diepe emoties. Accepteer angst, falen en machteloosheid en verdiep je die dingen waar jij je passie uithaalt! Dit zal het pad zijn naar jouw talent!

Doorbreek de negatieve spiraal! Het is heel makkelijk om in de gewoontes te blijven hangen. Het is veel beter om te handelen vanuit kracht, inzicht, weten en duidelijkheid. Dit geeft ook veel meer innerlijke rust!

Geef richting aan je eigen leven! Motiveer jezelf, laat je inspireren door anderen en gebruik deze inspiraties om jezelf weer te motiveren nieuwe wegen te ontdekken.

Positieve affirmaties: Denk niet negatief, maar wees altijd positief tegen jezelf. Als je wenst succes te behalen, zeg dan niet dat het niet lukt, maar ga ervan uit dat het kan lukken. Focus je op de dingen die daarvoor nodig zijn!

Een aantal ‘do’s’ van meer leiderschap over jezelf: Doe juist de dingen die je misschien niet zou doen, je kunt veranderen, verruim je focus, zeg tegen jezelf ik ben sterk, sta open voor zelfontwikkeling en blijf vooral trouw aan jezelf.

Het zijn slechts een aantal anekdotes uit het boek van Chetanya de Wit, interessant en zeker de moeite waard om weer eens een goede zelfreflectie te hebben. Leerzaam, en je voelt ook dat je na het lezen energie krijgt om aan de gang te gaan.

X

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie