Wat zijn de sneaker trends van zomer 2020

SNEAKER TRENDS ZOMER 2020

Sneakers: we kunnen onze outfit niet meer zonder sneakers voorstellen. We dragen ze dan ook massaal. Onder een jurkje, jeans, noem het maar op. De sneaker kan echt overal onder gedragen worden. Ook qua prints en kleuren kan het allemaal niet gek genoeg. Maar wat zijn nou de trends voor deze zomer?  We zien door de bomen het bos niet meer, zoveel verschillende modellen zijn er. We zetten ze even op een rijtje voor je.

NEON SNEAKERS

De trend voor aankomende zomer is toch wel de neon sneaker. Durf jij het aan? Ik moet er nog erg aan wennen maar mijn dochter en haar vriendinnen heb ik alweer gespot in deze trend. Heel handig van die trendy meiden: ik zie het voorbij komen en in eerste instantie denk ik dan: oke… leuk. En na twee keer kijken ben ik vaak al om en wil ik ze ook. Soms is het weer even een kwestie van wennen, want de neon trend heb ik zelf jaaaaaren terug al gehad. Maar zo zie je maar weer: alles komt terug. net als de volgende trend.

BACK TO THE 90’s

Weet je nog? De Nike Air max waren in die tijd niet aan te slepen, te leuk! Hoge, lage, maakt niet uit: hip! Net als de Adidas originals. Ook nog altijd erg trendgevoelig. Vans blijven ook een feestje, zij het af en toe met een ander print. AllStars idem dito.  Ook je dames tassen nooit weggooien, want wie had ook verwacht dat de heuptasjes uit die tijd ook weer een hit zijn.

CHUNKY ZOLEN

Het lijkt wel of schoenen elk seizoen grover worden. Eerst hadden we de platformzolen – spice girls – remember? -, toen maakten we kennis met de dadsneakers en deze zomer mogen de zolen nog groter, hoger en grover. Niet alleen bij sneakers, maar ook bij laarzen en sandalen. Steeds meer standaardschoenen krijgen een statementzool. Ideaal voor onder een sportieve outfit, zoals een jeans en een T-shirt, maar ook verrassend onder een jurkje of rokje als stoere tegenhanger van de vrouwelijke look.  Ook weer een kwestie van wennen, maar superleuk onder flared jeans of de wat wijdere broeken.

DE WITTE SNEAKER

Een blijvertje. We zien deze tijd al een aantal jaren en nog altijd hartstikke goed! You never go wrong with a good pair of white sneakers! Of het nou de Dad-sneaker of de platte tennisschoen is: het kan allemaal. Deze van Adidas met Chunky zool zijn tof. Zoek je een wat plattere variant check dan  de sneakers van Nubikk schoenen, die zijn ook heel tof.

PASTELTINTEN

Ook dit is een trend waar we dit seizoen niet omheen kunnen: pastel it is.  We zien het vooral in het modebeeld veel terugkomen: lichtpaars, poederroze en zachtgeel. Heerlijke kleuren om het zomerseizoen in te luiden.

DUURZAME SNEAKERS

Yep.. ook een trend die steeds populairder gaat worden.  Duurzaamheid hoor je misschien erg veel voorbij komen de laatste tijd en is inmiddels niet meer weg te denken. Niks mis met een beetje bewuster worden. Overigens is duurzaamheid niet hetzelfde als een andere term die we veel horen: vegan.  Een vegan schoen is een schoen die alleen gemaakt is van niet-dierlijke materialen. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van materialen zoals rubber, appelschillen en karton.  Een duurzaam schoenenmerk heeft meer te maken met het productieproces. Zijn de arbeidsomstandigheden goed, dierenwelzijn speelt een grote rol, en er wordt nagedacht over het effect op de aarde en de recycling. Omoda heeft een aantal leuke merken in hun collectie die je misschien nog niet kent, maar zeker leuk zijn om eens naar te kijken.

1. Womsh
2. Nat-2
3. Genesis
4. Indosole

Dus… voor ieder wat wils dit seizoen. Wat is jouw favoriete model?

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord