Pasta, bij ons zijn ze er dol op!

Geen week gaat voorbij zonder pasta!

Pasta is bij ons met de paplepel ingegeven! Mijn man heeft namelijk Italiaanse familie en ik heb daar werkelijk jaren geleden voor het eerst meegemaakt wat het is om verse pasta te eten. Dan praat ik echt over 30 jaar geleden. In die tijd kenden wij in Nederland zo’n beetje alleen nog maar Macaroni met tomatensaus!

Ik heb toen met verbazing gekeken met welk gemak zij de lekkerste en meest simpele pasta’s op tafel toverden. En nogmaals “zo lekker”! Er was dan ook geen twijfel over mogelijk of ik het boek Pasta (Grannies) zou aanschaffen. En het heeft mijn verwachtingen overtroffen! Wat een heerlijke recepten, echte oude geheime familierecepten van oma’s uit heel Italie!

Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal ‘geheime’ – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna’s die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.

Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Aan de hand van Giuseppa, Ada, Domenica, Selvina, Rachele, Rosa, Ida en Maria nemen we een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leren we het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

“Count me in”!

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie