Onderweg naar Kerst 2019

Kerst

Kerst is dichterbij dan je denkt!

De zon laat zich steeds minder vaak zien, de temperatuur daalt en kledingwinkels hangen vol met truien en sjaals… Er is geen ontkomen meer aan: het kerstseizoen gaat binnenkort van start! Kan jij ook niet wachten om je woning weer sfeervol in te richten met uitbundige kerstversiering, glitters en verlichting? Intratuin is er in ieder geval helemaal klaar voor en deelt vandaag hét kersttrendrapport van 2019 met je. Met de vier uitgebreide trends uit het rapport kan het niet meer misgaan met de styling en moet het wel een vrolijke kerst worden bij jou thuis.

Kerst anno 2019 is meer dan een boom in huis halen, véél meer. Deze winter dompelen we alle hoeken en gaten van onze stads-, buiten- of huurwoning onder in de kerstsferen. Van de woon- kamer tot de keuken, het terras en zélfs de slaapkamer. Meer is niet altijd beter? Echt wel.

Kerstbomen en de bijkomende versiering komen in alle soorten, maten en kleuren. Een ratjetoe van kerstballen, tafellinnen en bont- gekleurd kerstservies kan zo z’n charme heb- ben maar een gefinetunede styling is natuur- lijk het allerleukst. Voor iedereen die door de (verschillende!) kerstbomen het bos niet meer ziet, presenteert Intratuin het door trend- experts samengestelde kersttrendrapport 2019. Hierin komen vier trends aan bod die je kunt toepassen op jouw gepersonaliseerde boom, de aankleding van andere ruimtes in huis en natuurlijk de tafelaankleding.

De Winter Picnic

Waan je in een winters bergchalet waar hout de boventoon voert en de versiering groen, rood afgewisseld met sneeuwwit en zilver is. De tradi- tionele kerstkleuren worden binnen deze trend gecombineerd met glitters, kerstmannetjes en andere figuren voor in de boom. Voor de chocolade- melk of glühwein gebruiken we retro, emaille kopjes en aan de voordeur kan de traditionele kerstkrans – dit jaar eens aangevuld met euca- lyptus of olijftak – niet ontbreken. Binnen kun je naast de vertrouwde rode kerstster eens een hoge vaas vullen met winterbessen. Ook hulst en dennentakken passen goed bij Winter picnic. Of denk eens aan een rood-wit boeket van Amaryl- lissen en Helleborus. Lang leve een traditionele kerst met een hedendaagse touch!

Kerst

Shades of Glamour

Creëer een luxe, rozige kerstsfeer bij jou thuis en combineer zachte materialen zoals velvet met ronde, vrouwelijke vormen en speels soft neon. Het kleurenpalet van deze trend bestaat uit tin- ten van wolkenwit, donkerroze, ossenbloedrood en pioenroze. Een uitbundige kerstballencombi- natie tooit de boom. Denk aan velours beesten, ballen met veren, pailletten of dierenprint. Of wat dacht je van een glitterende clip vogel op menukaart? Ga op de feestelijk gedekte tafel voor krakend wit gecombineerd met roze tonen en een donkerrode tafelloper in velours. Een touch van goud in bijvoorbeeld het bestek of de kaar- senhouders vormt een mooi contrast met alle zachtheid. Glinsterend glaswerk zoals cocktail en wijn glazen zorgen voor die extra sprankeling. Luxe bloemen in een hoge vaas (bv. roze pampas- gras) of een boeket van Zuid-Afrikaanse Protea’s maken van het geheel een romantische oase, die ervoor zorgt dat je het liefst alle feestdagen bin- nenshuis vertoeft.

Kerst

Golden Glow

Golden glow combineert warme kleuren als oker- geel, oranje en amber met natuurlijke materia- len als hout en wol – uiteraard aangevuld met een touch of gold. Eigen gemaakte gerechten geserveerd in puur aardewerk schalen vullen de tafel die is aangekleed met een okergele tafel- loper en servetten die pronken in gouden servet- ringen. Retro aardewerk potjes en gevulde flessen van amberkleurig of geel glas vullen het geheel mooi aan. In de boom schitteren ballen bedekt met bladgoud en fonkelende dennenappeltjes af- gewisseld met luxe velours ballen in okertinten en mat terracotta. Om de warmte van Golden glow goed tot zijn recht te doen komen kun je binnenshuis spelen met een mix van kunst- en kaarslicht. De retro plantjes van vroeger, een boeket van Kornoelje takken en Spider chrysanten of wat warmoranje sierpompoenen maken jouw op goud geïnspireerde kerstwoning af.

Kerst

Mystic Nature

De Mystic nature trend is stoer en aards en wordt gekenmerkt door robuuste materialen zoals steen, hout, denim en kurk in combinatie met koele kleuren zoals sneeuwwit, blauw en turquo- ise. Om je deze kerst in een echt winters sneeuw- landschap te wanen gebruik je aardewerk met een erosie look, pinustakken in bolle glazen fles- sen met mat glas, fossielen in steen en zelfs (kunst)dierenhoorns als decoratie. In de boom wisselen kerstballen van ‘frozen’ glas en effen blauw elkaar af met hertenfiguren en reuze sneeuwvlokken. Met veel grote kaarsen die voor een fonkeling zorgen, details van leer en parel- moer en een kunstdierenvacht kan jouw Scandi- navische kerst niet meer stuk. Ter aanvulling misstaat een grijsgroene Rhipsalis in grove pot zeker niet. Natuurliefhebbers, eat your heart out!

Kerst

Zien we elkaar binnenkort bij Intratuin?

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord