Diëten: De relatie tussen brein en body!

“Het brein body” dieet!

Soms worden we toch overspoeld met diëten. Je kunt het af en toe niet bijhouden en zeker dan niet weten wat goed voor je is. Ik denk uiteindelijk dat iedereen zelf wel weet waar de schoen wringt als ze iets af willen vallen. Alles hangt samen met doorzettingsvermogen.

En vergeet niet: je doet het voor jezelf! Ik heb dat zelf ook zo ervaren het afgelopen jaar. Ik ben bijna alcoholvrij. Dit is niet een principe, ik voel me er gewoon veel lekkerder bij. Ik voel me niet beter als ik een avond drie of vier glazen wijn achterover heb geslagen. De volgende dag moet ik er een flinke prijs voor betalen en de combinatie met sporten is al helemaal niet te doen. Je voelt je echt lamlendig als je wat gedronken hebt, ik tenminste wel. Ook dit is waarschijnlijk gewenning. Maar een glas bruiswater met een citroentje in wijnglas staat net zo gezellig, ondanks dat mensen je soms vreemd aankijken!

Regel 1: Je doet het voor jezelf en niet voor je omgeving!

Het brein body dieet gaat hier volledig over. Als het tussen je brein en je lichaam niet goed zit, kan je niet helder denken en functioneren en kun je zeker niet diëten. Het boek helpt je hier een handje bij. In 40 dagen helpen ze je naar een gezonde connectie tussen brein en lichaam. Zo word je gezonder, energieker en kun je meer afvallen. En dit keer blijvend!

Dat je na een dieet weer aankomt, ligt niet aan het terugvallen in oude gewoontes. Het komt omdat het lichaam en het brein niet goed genoeg met elkaar zijn. Dit boek “het brein body dieet” helpt je om in de juiste verhoudingen te eten, zonder dat je voedingsgroepen hoeft uit te sluiten. Je ontwikkelt een nieuwe levensstijl, ontspanning en slaap doen de rest.

Verwacht niet een boek vol recepten, dat is het namelijk niet. Het omschrijft hoe je lichaam echt kunt resetten bijvoorbeeld hoe je je hormonen kunt resetten en daarmee het opkomende vet na de overgang kunt bestrijden. Super interessant, maar het leest niet heel gemakkelijk weg. Je moet er wel even voor gaan zitten.

Ik vond het erg interessant, maar een dikke pil om doorheen te bijten. Het heeft me wel nieuwe handvatten gegeven, ik ben benieuwd of het lang blijft hangen!

Succes, X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie