Mijn goede voornemen: ik word een fitgirl

Geintje hoor. Dat past niet zo bij mij. Al zou ik wel graag zo’n fitgirl-lijf willen hebben natuurlijk, met van die mooie blokjes – ook wel sixpack genoemd – op mijn buik en van die gestroomlijnde benen en armen. Ik zou dan zelfs een croptop aan kunnen trekken. Hoewel… daar ben ik dan ook weer te oud voor. Feit is overigens dat ik er niet meer mee wegkom. Ik zal toch echt moeten gaan sporten om die muffin boven mijn jeans weg te krijgen.

Mijn vriendin Marieke is toch wel mijn grote voorbeeld hoe het zou moeten, wat een prachtig lijf heeft zij nog.  Ze is inmiddels de 50 gepasseerd maar een 16-jarige kan jaloers zijn op haar lijf.  Zij is nou een echte fitgirl. Serieus. Daar doet ze ook heel veel voor. Dagelijks naar de sportschool en een gezonde voeding. Mij lukt het maar niet. Ik ben er zo eentje die het maar uitstelt. Al heb ik wel een abonnement op de sportschool hoor. Ik kom er alleen nooit. Dus geldweggooierij. Dat ga ik dus maar opzeggen. Mijn eetpatroon is er ook eentje om niet echt over naar huis te schrijven. Ik kan serieus geen Bram* voorbijlopen en je kunt mij niet blijer maken dan met een fles rode wijn en een lekker kaasplankje. Vooruit.. een zak chips is ook goed, of M&M’s. Als het maar gezellig is.

Mijn vriendin Marieke loopt ook hard. Dat zou misschien wel eens iets voor mij kunnen zijn. Gewoon rustig opbouwen, en dan wie weet over een tijdje wel een leuke marathon. Had ik je weer te pakken he?! Tuurlijk niet. Ik ga heus geen marathon rennen. Maar dat rennen: dat ga ik doen. Mijn reden is er dan wel weer eentje die je kunt raden: Ik heb zulke leuke hardloopschoenen voor dames gezien!  Ik ben misschien niet echt het meest sportieve type maar shopsmoesjes heb ik genoeg. Volgende week ga ik gewoon met mijn man naar de sportzaak en dan laat ik hem zo’n “leuk”  voetbalshirt kopen zodat hij voor de t.v. scheidsrechtertje kan spelen, want man… hij heeft zijn roeping gemist. Hij weet het altijd beter. Meestal is hij dan in een goede bui en schuif ik mijn schoentjes er smoothly bij in het mandje.

Dat hardlopen, daar ga ik echt een keer mee beginnen. maar voorlopig loop ik gewoon rustig op mijn nieuwe hardloopschoenen naar school iedere ochtend. Ik twijfel nog of ik er zo’n kekke zwarte sportlegging bij aan moet trekken. Staat wel sportief. En ik zie meer vrouwen zo aankomen. Zouden die allemaal zo denken of zouden zij echt naar de sportschool gaan? Ik heb er zo mijn twijfels over want vaak zie ik ze bij het ophalen gewoon nog in hetzelfde outfitje rondhuppelen. Ik denk gewoon dat het een nieuwe trend is en dat ze stiekem gewoon koffietijd kijken op de bank. Met een gevulde koek. Wat jij?

*Bram: de beste patatzaak in regio Rotterdam. Het liefst met mayo, pinda en uitjes. Heerlijk!

Headerpic Shutterstock vectorfusionar

 

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord