Sporten, rennen tijdens je vakantie…

Voorbereiding op wat komen gaat na de zomer!

Op dit moment heb ik twee runs in het vooruitzicht staan: de halve marathon in Amsterdam op 21 oktober en op 9 december de bruggenloop in Rotterdam. Twee super leuke uitdagingen, maar het leidt er wel toe dat ik even niet kan stoppen met trainen. Ik moet fit blijven, dat is het enige dat telt nu. Niet laten versloffen ondanks de hoge temperaturen. Voor mij op zich geen probleem, ik krijg er zo veel energie van.

Tegelijkertijd kan ik me even onttrekken aan het familiegedruis. Ik bedoel dat niet negatief, vakantie is juist weer een moment van tot elkaar komen. Toch heb je soms een momentje voor jezelf nodig en wordt het af en toe te veel. ’s Ochtends trek ik dan mijn sportschoenen aan als iedereen nog ligt te slapen en zet het op een rennen;). Even sporten noem ik het!

Het sporten hier in het buitenland is lang niet zo intensief als ik doe in de sportschool, maar heb toch het gevoel dat ik het dan een beetje bij houd. Ik ga een stukje rennen over de boulevard, langs de haven en natuurlijk langs zee onder de palmbomen. Nou ik vraag je: klinkt het niet idyllisch? Ik word daar zo gelukkig van. De zee is meestal nog glad en alles moet nog ontwaken. Natuurlijk tref ik veel mede-sporters. Er zijn fietsers, skeelers, nordic-walkers en natuurlijk zoals ik runners. Een half uurtje maar ben ik weg, voldaan en vol energie keer ik terug.

Bij terugkeer maak ik in de tuin mijn rondje nog even af met wat oefeningen met trx en buikspiertraining op het matje. Ook heb ik nog wat gewichten, elastieken en een kettlebelt bij de hand. Het is maar net waar ik op dat moment even zin in heb. Al met al geeft het mij een voldoening, lekker in beweging zijn.

Het lekkere eten, de wijntjes en het luie leven hier werkt niet positief op mijn gewicht, dus ik moet wel. Ja ik hoor jullie denken: moeten? Nee, niets moet, ik laat me ook best lekker gaan, laat geen eten staan dat ik super lekker vind en bijna elke dag een wijntje gaat er ook in. Het geeft mij nogmaals toch het goede gevoel om ook in de vakantie met sporten bezig te zijn.

In beweging blijven werkt bij mij ook positief op mijn huishouding. Dat is een bijkomstigheid, maar wel prettig. Ik behoor nu eenmaal tot die vrouwen die zodra ze de Nederlandse grens passeren alles op slot gaat. Op deze manier houd ik ook dat een beetje in de hand.

Nog even, dan mag ik weer en ga ik lekker naar de sportschool!

X

Sporten

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

One Comment on “Sporten, rennen tijdens je vakantie…”

Geef een reactie