Athos: Nieuw Denim merk van Nederlandse bodem!

Een spijkerbroek voor 300 Euro, maar dan heb je ook wat: Athos

Onlangs was ik in Maastricht tijdens de XL Editie van Catwalk Maastricht. Een geweldig evenement, naast dat Maastricht ook nog eens een waanzinnige stad is om 1 of liever meerdere dagen te vertoeven, dat ook nieuwe designers een kans geeft om zich te presenteren. Zo sprak ik de eigenaren en designers van Athos, een vernieuwend, verhelderend, prachtig Nederlands label.

De mensen van Athos komen vrolijk, inspirerend en trots over wanneer voor het eerst hun label verschijnt op de Catwalk. En dat mogen ze zijn, het ziet er prachtig uit en is echt niet te vergelijken met andere Denim merken.

Tom en Rob, bedenkers van Athos, leerden elkaar kennen ‘langs de lijn’ waar hun kinderen samen voetballen. Rob, met zijn opleiding technische commerciële textielkunde, heeft jarenlang ervaring in het inkopen van kleding. Als voormalig productmanager reisde hij over de hele wereld en zag met eigen ogen hoe kleding in landen als bijvoorbeeld Bangladesh geproduceerd wordt. Zonder er verder te diep op in te gaan of een oordeel te vellen, geeft hij aan dat hij begrijpt waarom de situatie daar zo is. En zonder te proberen de situatie dáár te veranderen, besloot hij het zelf ooit anders aan te gaan pakken. Tom, met een achtergrond in de bouw, kwam als architect met Radar in contact. Hij was verantwoordelijk voor het bouw- en huisvestingsmanagement en startte binnen Athos het restaurant en de houwerkplaats op. Al pratende ontwikkelden de mannen al snel een gezamenlijke droom… en zo werd er in september 2016 gestart met Athos Fashion.

In het kader ‘niet (teveel) denken, maar doen’, zijn beide mannen na een jaar gestart met de Athos Denim lijn. Rob wist precies wat er nodig was, Tom ging op zoek. Samen met Anas, een ervaren en getalenteerd kleermaker uit Syrië en Bjorn, werd het eerste patroon ontworpen, gepast, aangepast, weer gepast en bijgeschaafd tot het naar wens was van de vier heren, die er de eerste letters van hun namen aan verbonden hebben. BRAT was een feit. Zoals de drie musketiers Aramis, Athos en Porthos, aangevuld door d’Artagnan zetten de mannen zich in, één voor allen, allen voor één. Hun logo is de pluim op de hoed van de musketiers, een gouden veer die staat voor de trots van allen die meewerken, en die terug te vinden is op de achterzak van de jeans. In de zij-naad vind je de ‘handtekening’ van de maker (bijvoorbeeld de A van Anas) en op de coinpocket de sabel van de musketiers. Brat is de kwajongen, het boefje dat uit de pas loopt, niet traditioneel is en als iemand roept dat iets niet kan, ziet hij daar de grootste uitdaging!

De broeken worden gemaakt van de super exclusieve handgeweven stoffen van Seven Senses Amsterdam. Deze organisatie werkt met micro-kredieten in ‘the middle of nowhere’ in het oorden van India, waar zo’n 40 gezinnen de katoen telen en de katoenbollen met de hand spinnen, weven en enkel met natuurlijke materialen verven. Voor de productie van 100 meter stof, waar zo’n 40 broeken uit gaan (er is ongeveer 2,5 m per broek nodig) is een maand de tijd nodig. Daarna wordt de stof verscheept naar Amsterdam. Dat dit kostbare stoffen zijn en dat er dus een aardig prijskaartje aan een broek hangt, daar zal nu geen twijfel meer over bestaan.

Het is op mijn bucketlist komen te staan om ooit een item van hun aan te mogen schaffen. Zoals ik al zei, de stoffen zijn kostbaar, zo ook de kleding, maar dan heb je wel iets!

Houdt dit label dus in de gaten! Voor meer informatie over dit unieke nieuwe merk kun je kijken op ATHOS!

Succes!

Athos

Athos

Athos

Athos

Athos

Athos

Athos

Athos

Athos

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord