Dinertime: Wortel kokossoep

Een soepje vol vitaminen en antioxidanten: Dinertime

Speciaal voor deze warme zomerse dagen vind ik een soepje met een stokbroodje ’s avonds al genoeg. Een paar smeersels erbij, zoals de vers gemaakte rucola-pesto (zie mijn eerdere recepten), maken “dinertime” dan compleet.

Voor dit soepje dat letterlijk vol vitaminen en antioxidanten zit, heb je niet zoveel nodig!

  • 500 gram worteltjes
  • 1 kopje kokosmelk, een beetje overlaten voor de topping
  • 1 eetlepel olijfolie, liefst vergine
  • 1/2 lente uitje, gesnipperd
  • 1 eetlepel koenjit
  • 3 kopjes groentebouillon / 1 groentebouillonblok
  • beetje zout
  • mini basilicum

Verwarm de olie en bak het uitje. Voeg de gesneden worteltjes toe, daarna de koenjit en laat het sudderen voor 5 minuten. Voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook, laat 15 minuten koken op laag pitje. Gebruik daarna een keukenmachine of staafmixer om te pureren tot er een gladde massa overblijft. Voeg daarna de kokosmelk toe en breng het op smaak met zout en eventueel peper.

Afgarneren met de laatste kokosmelk en minibasilicumblaadjes en klaar is dit gezonde soepje!

Succes!

Dinertime

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord