Back in Shape, under construction!

WEL OF NIET ETEN…

Toen kon het nog, ongegeneerd bij de Mac een Bigmac menu naar binnen werken. Heerlijk hoor, én zwanger, én lekker eten! Wat een feestje, maar dat feestje is nu voorbij voor mij, want tja, na je veertigste gaat het allemaal niet meer vanzelf, en na je derde kindje al helemaal niet meer. Werk aan de winkel dus.

Wat ga ik allemaal doen om back in shape te komen met mijzelf?! Wat moet ik aanschaffen, wat heb ik allemaal al, en wanneer ga ik serieus beginnen, want ik heb een kleine twee maanden de tijd voordat de zomervakantie hier begint. En eerlijk is eerlijk, ik wil straks wel genieten op vakantie met mijn gezin. Ik ga dan echt niet aan de shakes of op een wortel kauwen…

 • Die weegschaal moet er nu toch echt komen, want anders weet ik niet hoeveel er af moet en gaat.
 • Twee liter water drinken elke dag, jammer dat dat geen wijn mag zijn:)
 • Geen snoep, koek en chips, ook de babyliga’s laten liggen, die zijn er voor Olivier, Katja!
 • Koolhydraten schrappen, Verdorie, ik bel dol op pasta’s, want moet ik dan eten?!
 • Een week heeft 5 dagen hoor, zaterdag en zondag doen niet mee, of wel…
 • Hardlopen, want bewegen is goed voor je zeggen ze. Naast fietsen met kids naar school en 4 x de honden uitlaten is mijn lijf inmiddels al aan gewend. Kan ik dus net zo goed mee stoppen.
 • Balen, mag eigenlijk geen koffie, want koffie houdt vocht vast, zeggen ze ook. Ja, dááág, hoe moet ik dan wakker worden?! Als ik denk aan zo’n groene smurrie in de ochtend, wil ik gelijk mijn bed weer terug in.
 • nee, ook geen wijn meer om een uurtje of vijf.
 • Een sappenkuur van 5 dagen. Op dag 3 schijn je je vreselijk ziek te voelen. Je lijf ontgiftigt zich. Ik kijk er nu al naar uit…
 • Heel veel sla en rauwkost eten, ik houd ervan:)
 • Clean9 van Forever ga ik uitproberen, 9 dagen aloë drinken, maaltijden en shakes in één pakket. De kilo’s die je kwijt raakt komen er nooit meer terug aan. Het schijnt te helpen, de moeite waard om mijzelf 9 dagen lang op te offeren voor jullie:)
 • Ik ga in een soort cabine, zweten en oefeningen doen. Ja, foto’s krijgen jullie te zien van hoe ik daar lig te puffen. Ik heb 3 kids op de wereld gezet, kan ik dit ook wel.
 • De binnenkant krijgt ook een beurt, vissapje Zzazen zorgt voor een mooiere huid, haar en nagels. Dat beloofd wat! Beauty from within

Als ik zo dit lijstje eens bekijk, voel ik toch enige druk. Niet van manlief, welnee, die vindt dat ik overdrijf. Net alsof hij tegen mij durft te zeggen dat mijn heupen inderdaad nog niet op standje zero staan, of dat de lovehandles inderdaad aan de zware kant zijn. Nee die kijkt wel uit, want de bank slaapt echt niet lekkerder dan het bed. Het is meer vanuit mijzelf, mijn eigen ik… Ik merk al dat ik uitstel, en van uitstel komt …?! Ik moet doorzetten, kom Kat, je kan het, je hebt A gezegd, dan ook B zeggen. Toch? 

Ik ben dus Under Construction, oftewel, de race is begonnen, Yess, I can do it!! (oeps, weer die uitspraak:)…)

Liefs X

Katja de Hoogh

Katja de Hoogh

45+, samenwonend met de allerliefste, 3 kids en 2 hondjes. Inmiddels gesetteld in het gezellige Brabantse land middenin de stad. Houdt van shoppen, borrelen met vriendinnen en hapje eten met vrienden en kids. Fashion Addict in hart en nieren. Motto: Life is too short to do boring things!
Katja de Hoogh

Latest posts by Katja de Hoogh (see all)

About Katja de Hoogh

45+, samenwonend met de allerliefste, 3 kids en 2 hondjes. Inmiddels gesetteld in het gezellige Brabantse land middenin de stad. Houdt van shoppen, borrelen met vriendinnen en hapje eten met vrienden en kids. Fashion Addict in hart en nieren. Motto: Life is too short to do boring things!

View all posts by Katja de Hoogh →

Geef een antwoord