Smoothie van de week

Aarbeien, frambozen, banaan, cocoswater en munt

Voor de start-up van deze morgen heb ik een smoothie gemaakt die naast alle vitamines ook genoeg eiwitten en koolhydraten heeft om een uurtje te gaan sporten. Ikzelf heb er een hekel aan om fors te ontbijten, sowieso voor het sporten. Dan is zo’n smoothie ligt en fris en niet te zwaar op de maag.

Moeilijk is deze niet, je moet alleen de spullen in huis hebben. Ik gooi altijd van alles in mijn winkelkarretje qua fruit en groenten en ga vervolgens thuis eens bedenken wat we ermee gaan doen. Zo heb ik meestal genoeg in huis om elke ochtend even iets in de blender te gooien. En echt, het is weinig werk, zeker deze smoothie, omdat er weinig snijwerk voor nodig is.

Cocoswater is voor het maken van smoothies een basis ingrediënt. Zorg dat je dat in ieder geval altijd in huis hebt. Het is lang houdbaar en gewoon in de supermarkt te koop en ook  bij de toko’s trouwens. Cocoswater bevat weinig caloriën, is goed voor je huid, helpt bij de spijsvertering, is rijk aan Kalium en zorgt voor een super hydratatie. Dat laatste is dus van belang bij het sporten, dus zowel goed voor als na het sporten. Je kunt zelfs cocoswater in je bidon doen, dat is ook prima!

Mocht je teveel maken, geen probleem, je kunt het makkelijk bewaren in de koelkast tot de volgende dag. En mocht je er ’s ochtends geen zin in hebben, is een smoothie ook een heerlijke tussendoor rond een uur of vier;). Dat is mijn honger momentje en in plaats van je helemaal vol te gaan stoppen met de verkeerde dingen, is zo’n smoothie de oplossing.

Succes met blenderen en op naar de smoothie van volgende week,

Marieke

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie