Prosecco met een tintje groen!

Frisse drankjes wederom met Munt

Met de winterzon nog in gedachte, krijg je al weer het voorjaarsgevoel in het zonnetje bij thuiskomst. Dat voelt direct anders, je voelt het voorjaar komen en gaat er van alles broeien. De prosecco ligt altijd koud bij ons en daarom tijd om wat uit te proberen.

Op een winters terras in Oostenrijk, kreeg ik ideeën voor heerlijke drankjes naar het voorjaar toe of straks bij een zwoele zomeravond. Enthousiast werd ik wederom door de toevoeging van munt. Geen heftige binnenkomer zoals bij een mojito, maar lang genieten van deze frisse toppers! Wel moet ik eerlijk bekennen dat deze mixen wegdrinken als limonade, dus pas op, er zit alcohol in;). De Hugomix is mijn favoriet en zal zeker straks bij het eerste echte zonnetje op mijn tafel verschijnen.

Als basis gebruiken we voor alle drankjes prosecco. De overige samenstelling van hoeveelheden hangt een beetje van je eigen smaak af. Ikzelf pas altijd een beetje op met de siropen, het wordt anders snel te zoet.

Wilde bessen Spritz: Prosecco, citroen, blauwe bessen-siroop en munt

Bosbessendroom: Prosecco, bosbessen-siroop, sodawater en munt

Sunshine: Prosecco, sinaasappelsap, sodawater, grenadine en munt

Hugo: Prosecco, aardbeiensiroop, sodawater, citroen en munt

Aperol Spritz: Prosecco, Aperol, sinaasappel en sodawater, afgemaakt met blaadje munt

Als je de siropen vervangt door sorbetijs heb je een heerlijke spoom voor tijdens het diner.

Succes met mixen!

Marieke

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie