Scroppino, makkelijk zelf te maken!

Hip drankje verrassend fris!

Vandaag is het bij ons een feestje! Onze beauty dochter wordt 16 jaar en vieren dus haar Sweet Sixteen. Zijzelf heeft de dagen afgeteld, maar moet haar teleurstellen dat er toch nog NIX is dat regeert in ons land! Maar goed voor ons is dat ietsje anders en wij mogen dus wel van deze heerlijk trend genieten. Op deze prachtige dag trakteer ik onze visite op een heerlijk Scroppino!

Scroppino is over komen waaien uit Italie en is eigenlijk onmisbaar geworden op elke Italiaanse menukaart. Scroppino is een spoom. Het is een heerlijk verfrissend drankje met ijs dat als vooraf, tussengerecht of nagerecht(je) tijdens een diner wordt geserveerd. Het recept is afkomstig uit Venetië. Of je dit verfrissende drankje drinkt tijdens de feestdagen of in het zonnetje op het strand, het is elke keer weer een feest! Vandaag is onze dochter jarig! Zij wordt 16, sweet sixteen;) en dus meer dan een reden voor een Scroppino!

Wat is er leuker dan je vrienden te verrassen met een echte Scroppino. Je hebt hiermee een heerlijke en feestelijke eyecatcher voor een geslaagde avond. Ik heb dit drankje afgelopen weekend voor het eerst zelf gemaakt en was een groot succes. Het is met een handomdraai voor elkaar en is een pure verrassing voor iedereen. Ik kan me ook niet voorstellen dat iemand dit niet lust of lekker vindt;).

P1000823

Scroppino wordt gemaakt van sorbet limoenijs, Italiaanse mousserende witte wijn (Prosecco) en Wodka. Het drankje moet je wel a la minute met de hand maken en direct ijskoud serveren het liefst in champagneglazen.

Een leuke variatie met mango vond ik ook: 4 schijfjes mango, mandarijn of citroen, wodka, prosecco en (sorbet)mango-abrikoosijs.

De scroppino is leuk af te maken met een schijfje citroen, limoen of blaadje munt! Maar ook hierop kun je weer variëren, je ziet ook wel eens dat ze versierd worden met rood fruit. Ach, wat iedereen zelf lekker vindt;).

Pas op het smaakt naar meer, maar wees bewust dat er Wodka in zit!

Succes, Marieke

P1000838

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie