Bolle buik: Ik leek wel zwanger!

Hebben jullie wel eens last van een opgezette, bolle buik?

Bolle buik of opgezette buik, hoe zal ik het noemen? De afgelopen maanden ben ik veel in Spanje geweest en eerlijk gezegd heb ik daar iets minder op mijn voeding gelet. Op zich ben ik altijd wel bewust van wat ik eet, maar hea, ik was er even tussen uit!

Na mijn gelopen marathon in April dit jaar, heb ik mijn voeding beetje bij beetje aan de wilgen gehangen. Ik had echt een half jaar geen alcohol gedronken en streng op mijn voeding gelet. Dat eerste wijntje kwam hard binnen, maar toch gingen ze van lieverlee weer lekker smaken. De zomer kwam eraan en het is toch wel lekker zo’n wit wijntje met ijs en niet altijd maar water… Maar zo ging het ook met eten. Ik eet al jaren niet zoveel koolhydraten en ook de croissantjes en stokbroodjes smaakten me goed.

Oktober was mijn nekslag! Ik ging eerst twee weken met mijn ouders op vakantie. Daar draaide alles om eten! Eerst het ontbijt, daarna koffie met toch wel wat erbij! De lunch op het strand konden we toch niet overslaan? ’s Middags een ijsje en ja ’s avonds gewoon weer lekker uit eten! Ik zag mijn lichaam veranderen;). Na deze twee weken gingen we nog een lang weekend naar Kopenhagen met vrienden en daarna nog even terug naar Spanje met vrienden om het huis af te sluiten.

Ondanks het sporten lagen mijn darmen na deze maand dus compleet over hoop. Zo bleek… Ik was al bij de dokter geweest, want deze zwangere, bolle buik kon echt niet goed zijn! De negatieve bacteriën hadden even de overhand gekregen en ik kon niets eten of ik kreeg dat ongelooflijke opgezette gevoel. Ik kon echt geen broek meer aan.

Dat is dus niets voor mij! Mijn vriendin, Marloes Collins van Allergieplatform, hielp me een eind op weg. Zij wist er raad mee, gaf me voedingsadvies en een poeder om mijn darmen te herstellen. Daarna ben ik aan een Keto-dieet begonnen op advies van Romana. Dieet vind ik een zwaar woord, het is echt koolhydraten- en bijna glutenvrij eten. Veel vetten en eiwitten, dus dat is behoudt van mijn spieren. Nu, drie weken later voel ik me al als een vis in het water. Ik ben ‘back on track’ en al van 65 kilo terug naar 62,5. Ik houd nog even vol. Voor velen zal dit al een mooi gewicht zijn, maar ik weeg nu eenmaal rond de 61.

Willen jullie advies hierover? Aarzel niet om vragen te stellen!

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie