Gouden Mossel feestje in Rotterdam

Gouden Mossel

Robin van Persie en Sander de Kramer ontvangen de Gouden Mossel 2019

De zon stond woensdag mooi aan de hemel. Het was fris, maar aan boord van de Abel Tasman was het warm en heel gezellig. Het kan ook niet anders, want het feestje was in Rotterdam;). Ik kwam alleen aan boord, zag veel bekende gezichten, maar kende niet echt iemand. Dat maakt in Rotterdam niet uit, je sluit aan en je hebt een prachtige middag. Dat is de sfeer die gisteren ook zeker aan boord van het Spido schip hing. Alles draaide natuurlijk wel om de felbegeerde Gouden Mossel, wie zou de prijs dit jaar mogen ontvangen?

Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten voor de stad of een goed doel. Aan boord van het Spido-schip Abel Tasman kregen journalist en televisiepresentator Sander de Kramer en stervoetballer Robin van Persie de Gouden Mossel uit handen van restauranthouders Ron Hirt en zijn vrouw Marie-Claire. Beeldhouwster Tineke Nusink maakte dit jaar het ontwerp van de felbegeerde prijs.

Helden van de stad

De afgelopen maanden heeft een jury zich gebogen over een lijst van markante Rotterdammers waaruit de twee namen zijn gekozen. Wereldverbeteraar Sander de Kramer werkte onder andere vijftien jaar aan een netwerk voor straatkrantverkopers, dat begon in Rotterdam. Met de straatkrant hielp hij honderden dak- en thuislozen om een beter bestaan op te bouwen. Sinds 2007 zet hij zich met zijn stichting ‘Sunday Foundation’ belangeloos in voor armoedebestrijding in het straatarme Sierra Leone, West-Afrika. Daar redde hij – met gevaar voor eigen leven – honderden kinderen uit de diamantmijnen, waar zij zich bijna letterlijk doodgroeven. Met hulp van de lokale chiefs haalde hij kind-slaven uit een uitzichtloze situatie en zorgde dat ze naar school konden. Sander bouwde deze scholen en gaf hiermee alle kinderen de kans op een hoopvolle toekomst.  Door Sanders tomeloze inzet zijn de diamantmijnen inmiddels veranderd in rijstvelden. De stichting is een begrip in Sierra Leone en Sander groeide uit tot een volksheld. In 2010 werd hij er als eerste blanke westerling zelfs gekroond tot chief en won hij recentelijk de prestigieuze Hélène de Montigny-prijs.

Het leven van Robin van Persie leest als een jongensboek. Opgroeiend in Kralingen werkte hij zich via voetbalclub Excelsior op tot een internationaal geroemde stervoetballer en won hij onder andere op jonge leeftijd met Feyenoord de UEFA Cup. Bij clubs als Manchester United en Arsenal werd Van Persie een echte wereldster en schreef hij voetbalgeschiedenis bij Oranje. Sinds Van Persie in De Kuip werd uitgezwaaid, zet hij zich in voor goede doelen.

Je kon zien dat Robin en Sander elkaar goed kennen en elkaar ook goed aanvullen. De speech van Sander raakte mij, wat een prachtig verhaal. En ook Robin is voor mij veel meer geworden dan die perfecte voetballer met zijn prachtige goal tegen Spanje. Twee verdiende gouden Mosselen voor twee Gouden Gozers!

 

Felbegeerde prijs

Sinds 25 jaar is de Gouden Mossel van brasserie Kaat Mossel een begrip in Rotterdam. In het bijzijn van genodigden werden de markante Rotterdammers dit keer in het zonnetje gezet op het schip Abel Tasman, van rederij Spido. Sinds 2016 worden niet één, maar twee Gouden Mosselen uitgereikt. 

Overige informatie de Gouden Mossel en Kaat Mossel

Website : www.kaatmossel.nl 

Facebook : www.facebook.com/KaatMosselRotterdam

Gouden Mossel
Eigenaren Kaat Mossel, Kunstenares en winnaars!

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord