Handed By, stukje nostalgie

Handed By is meer dan tassen!

De zon staat nog hoog aan de hemel, maar we zullen er niet aan ontkomen dat toch een keer de herfst en erna de winter zijn intrede doet. Tijdens de koudere dagen trekken we weer naar binnen en hebben we ook zin om het in huis weer gezellig te maken. Ik stuitte op de verrassende accessoires van Handed By. Gevlochten manden op pootjes of aan de muur, een leuke, gekleurde afwisseling voor in huis. Het doet me ook een beetje terugdenken aan vroeger. Ik had ook op mijn kamer van die gevlochten mandjes aan het plafond hangen met plantjes erin, super leuk! Maar ze zijn ook leuk voor in de keuken om je kookaccessoires in op te bergen. Een ander idee voor deze leuke manden is om ze op te hangen in je slaapkamer, mooie plek om je sjaaltjes, riemen of kettingen in op te bergen. Mogelijkheden genoeg voor deze kleurrijke afwisseling van Handed-by.

In 2016 bestaat Handed By overigens al 20 jaar en wie kent hun artikelen niet? Handed By is hét merk van handgeweven manden, tassen en home accessoires gemaakt van plastic. Zeker in deze tijd waar we erg rekening houden met milieu en gescheiden afval. Eind vorig heeft Handed By een shopper-campagne gelanceerd waarbij ze mensen ervan bewust willen maken dat ze hun eigen tas (het liefst de Handed By shopper natuurlijk) meenemen als ze gaan winkelen. Handed By design is herkenbaar aan de unieke merkstempel in de vorm van een handafdruk. Alles waar deze hand op staat, wordt op een eerlijke manier gemaakt en is gegarandeerd 100% kinderarbeidvrij.

Handed By producten worden allemaal met de hand gevlochten. Dat gebeurt in Vietnam en in China. Twee landen met een eeuwenoude kennis van handwerktechnieken, maar ook met typisch Aziatische tradities en gebruiken. De Aziatische gebruiken en gewoonten worden gerespecteerd. Handed By werkt niet samen met kille productiefabrieken maar met de handwerkers zelf. De meeste handwerkers zijn vrouwen die vanuit huis werken. Als het werk op het land is gedaan of als de kinderen naar school zijn worden extra inkomsten gegenereerd door Handed By manden te vlechten. Thuis met de man des huizes of samen met de buurvrouw op de veranda of met meerdere vlechters in een centrale ruimte in het dorp. Handed By gaat regelmatig langs bij de handwerkers om de relaties te onderhouden en te controleren dat er zeker geen kinderarbeid plaats vindt.

Met de Herfst/Winter 2016 collectie introduceert Handed By dus een nieuwe focus. Ze brengen niet alleen ‘figuurlijk’ maar ook ‘letterlijk’ onze producten naar een hoger niveau. Hun uitgangspunt blijft het ontwerpen en produceren van handgemaakte, functionele en duurzame producten van een hoge kwaliteit.

“Handed By, the best hangout for interior lovers”

Handed By Up White - Dark Grey

Handed By Up Gold

Handed By Up Flint Grey

Handed By Up Dark Blue

Handed By Up collection

Handed By Up Blue Green

Handed By Dangle

Handed By corporate logo

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie