Ik slaap tegenwoordig met een robot!

Jullie lezen het goed, ik heb geslapen met een robot. En nee, die heeft niet mijn man vervangen;)! Al een tijdje tobde ik met slapeloosheid. Ik kan en kon altijd goed in slaap komen, maar wordt rond een uur of drie wakker en lig dan klaar wakker tot een uur op zes rond te kijken. Daarna val ik wel in slaap, maar ja, alles gaat bij ons vanaf zeven uur weer draaien. Ik liep steeds meer tegen een slaap tekort aan. Herkenners verwezen me naar sites over de overgang, maar he, ik ging dit toch echt niet accepteren!

Enerzijds wist ik wel dat ik in de overgang zat, maar tevens ging ik door een heftige periode. Ik had mijn vader verloren en ik ben het type dat in de zorg-modus ga. Dus mezelf even wegcijferen om te zorgen voor de anderen. Later verloren we ook nog mijn schoonvader en al met al voelde ik dat de rusteloosheid steeds meer de overhand nam. Misschien noemen ze dit ook wel stress en stress is totaal niet goed voor een goede nachtrust!

Dus tijdens het googelen liep ik tegen een slaaprobot aan. Terwijl ik me erin verdiepte en met de mensen van Somnox sprak, kreeg ik hier heel veel vertrouwen in. Allereerst zal ik jullie uitleggen wat dit voor een robot is. De Somnox is een slaaprobot in de vorm, zoals ik het zie, van een grote boon! Deze is zacht, maar niet dat je hem in kunt knijpen. Op deze robot kun je jouw ademhaling instellen. Misschien kunnen jullie begrijpen wanneer je deze robot in de holte van je buik aandrukt, je vanzelf rustig wordt van de meegaande ademhalingsbeweging. Daarnaast kun je heel relaxte muziek downloaden op de robot. Je drijft dus lekker weg op een kabbelende zee of ander rustig geluid. Deze stopt er na een half uur mee, maar ik kan jullie verzekeren dat ik dan al in dromenland ben.

Zoals we natuurlijk ook in yoga of mediteren terugvinden is een rustige ademhaling essentieel. Het kan de drukke gedachte tot rust brengen. Het is zelfs bewezen dat rustig ademhalen zorgt voor een vermindering van stress & onrust, het hartritme verlaagt en zelfs paniekaanvallen bestrijdt. Met deze slaap robot krijg je weer controle over je slaap. Zoals ik het heb ervaren: ik gaf me over aan de ademhaling van de Somnox en samen met de relaxte muziek (die overigens heel zachtjes is), zakte ik vanzelf weg. Ik vind het dus echt een geweldige uitvinding. En kan hiermee ook makkelijk een verslaving aan slaaptabletten uit de weg gaan.

Ik denk zelfs dat ik mijn moeder er blij mee ga maken. Zij slaapt slecht en gebruikt dus een slaapmiddel om in slaap te komen. Maar zoals zij me vertelt, hebben deze slaapmiddelen echt neveneffecten en werken bovendien verslavend. Zij wilt hier nu heel graag vanaf en dit zou wel eens de oplossing kunnen zijn!

Meer weten? Google eens naar Somnox!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3042-1024x768.jpg
Slapen met de Somnox bezorgt mij een goede nachtrust!
Dit is een weergave van hoe dit bericht eruit zou kunnen zien in de Google-zoekresultaten.<br/><br/> Lees <a href="https://yoast.com/snippet-preview/#utm_source=wordpress-seo-metabox&utm_medium=inline-help&utm_campaign=snippet-preview">this post</a> voor meer info.
Kies hoofd-zoekwoord of -frase uit waar dit bericht/deze pagina over gaat. <br/><br/>Lees <a href="https://yoast.com/focus-keyword/#utm_source=wordpress-seo-metabox&utm_medium=inline-help&utm_campaign=focus-keyword">dit bericht</a> voor meer info.
Dit is de inhoudelijke analyse, een verzameling van inhoudscontroles die de inhoud van je pagina analyseren. Lees <a href="https://yoast.com/real-time-content-analysis/#utm_source=wordpress-seo-metabox&utm_medium=inline-help&utm_campaign=snippet-preview">dit artikel</a> voor meer informatie.
Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord