9 mei is het weer moederdag

Voor je het weet is het weer zo ver: Moederdag. Moederdag valt dit jaar op 9 mei dus we zijn er vroeg bij dit jaar met onze tips want voor je het weet is het zover en heb je geen kado gekocht en moet je je moeder dus teleurstellen met zo’n vreselijk boeket bloemen van de benzine pomp. Nou zul je denken: het gaat toch om het idee. NIET! Het gaat niet om het idee. Het gaat om de aandacht die je er aan besteed. Niet om het geld en niet om het kado.  Iedereen weet dat als je met zo’n last-minute pomp boeket aankomt dat je vergeten bent om een kado te kopen. En vergeten, dat klinkt niet zo leuk toch? Dus…. denk er vast over na en haal vast iets in huis.  Je kunt je moeder niet blijer maken dat met een lieve geste. En nogmaals….. dat hoeft niks te kosten. Aandacht is gratis en met een beetje creativiteit kom je al een heel eind.

Zo ver van te voren kun je al op zoek gaan naar leuke wenskaarten. Of nog leuker misschien: laat je kids een leuke tekening maken of ga een middagje knutselen met ze en maakt iets moois.  Stop de tekening of kaart  bij je kado, bijvoorbeeld een massagebon of saunabon,  en schrijf er een mooie persoonlijke tekst op. De tekst is belangrijk! Moeders vinden niks leuker dan mooie woorden die ze van hun kinderen of geliefde krijgen. En dan heb ik het natuurlijk niet over de standaard “Ik hou van jou” teksten. Maar maak het persoonlijk. Haal herinneringen op. Doe je best. Dat is dus het keywoord. Doe je best voor je moeder.  Dat verdiend ze toch?

Houdt je moeder van lekker eten? Wil je haar eens echt lekker verwennen (met eten he!)? Denk dan eens aan een Thuis uit Eten box. Kies een box van je moeders favoriete restaurant – er zitten echt toppers tussen – of keuken, bijvoorbeeld Indisch of italiaan.  De ene box is wat duurder dan de andere, dus bedenk van te voren je budget. Laat de box bezorgen op moederdag en verras haar met een prachtig gedekte tafel met het goede servies en de mooie wijnglazen, steek een kaarsje aan en zet een romantisch muziekje op – zachtjes als achtergrond he?!, dus geen dance en zo hard dat je elkaar niet kunt verstaan.. En voilà: je eigen restaurant!  Het koken is een makkie. Binnen 5 a 10 minuten tover jij een sterrendiner op tafel. En echt: ook bij vrouwen gaat de liefde door de maag. Een man die kan koken scoort punten!  En laat de kinderen helpen he?!  Het is tenslotte hun moeder die ze moeten verrassen. Maar maak er gewoon een lekker familiedagje van.

Misschien heb je trouwens geluk en kun je gewoon een restaurant boeken 9 mei. Tegen die tijd hoop ik toch eigenlijk wel dat de restaurants weer open mogen en we gewoon lekker aan kunnen schuiven. Vinden moeders ook prima hoor :).

Parfumerie artikelen, badspullen etcetera zijn natuurlijk ook altijd goed om te geven. Net als sieraden. Maar kijk daar toch een beetje mee uit. Niet iedere man “snapt” de smaak van de vrouw. Kom dus niet met veel bling bling aanzetten als je je vrouw daar nu ook nooit mee ziet lopen. Koop dus niet iets wat je zelf mooi vindt maar luister naar je vrouw – of moeder – als ze een tijdschrift leest en heel hard zucht en dramatisch roept: “oooooooo… deze is mooi zeg” , of “ooooooo… dat luchtje staat op mijn verlanglijst”.  Zeker als ze dat rond moederdag of rond  kerst of haar verjaardag roept weet je eigenlijk dat ze zegt: koop dit voor me, dit wil ik graag. Die hints moet je dan als man dan natuurlijk wel snappen. Lastig :). Mannen en vrouwen zitten vaak niet op 1 lijn op dit gebied.

Maar…. echt met stip op 1: de knutsels, tekeningen en mierzoete teksten van de kinderen die ze op school maken. Dat is voor mij moederdag. Dat ik lekker op bed mag blijven liggen en dat ik beneden allerlei gerommel hoor omdat ze een ontbijtje voor mij maken en zo trots hun knutselkado bij mij komen brengen. Dat is wat moederdag is!

Dus zo zie je maar: wij moeders zijn niet zo veeleisend. Aandacht willen we. Dat is het 🙂

Liefs, Angelique

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord