Energy & Vegan: Voor meer energie en welzijn

Energy & Vegan

Hoe plantaardig eten kan zorgen voor meer energie en welzijn?

Terug van vakantie, midden in de overgang, coronakilo’s, wat het ook allemaal mag zijn: ik weeg net een paar kilo te zwaar! Dat herkent iedereen wel eens. Ik voel me echt even uit balans, soms ook energieloos! Mijn broeken zitten allemaal strak en als ik ga zitten, heb ik echt zo’n plofbuik! Dus werk aan de winkel, maar hoe pakken we dit aan?

Ik ben al die grote stukken vlees ook helemaal zat. Liever een klein en goed stukje of soms misschien zelfs 1 of 2 dagen helemaal geen vlees. Het voelt echt heel aangenaam, je krijgt er niet dat plofgevoel van. Dus op naar de winkel en vond daar het nieuwe kookboek van Alexander Gershberg: Energy & Vegan. Ik dacht direct “dat is waar ik nu even behoeft aan heb!” Even een stukje bewustwording aangaande mijn dagelijkse voeding terug krijgen.

Kun jij ook die kick-off even gebruiken?

Kun je wel een kick gebruiken, wil je juist je stress verlichten of voel je je onzeker en besluiteloos? En voel je je ook of dat je soms uit elkaar ploft? Alexander Gershberg weet hierop de culinaire antwoorden en leert je koken volgens de principes van de energiesoorten (yin en yang) en het systeem van de vijf elementen (water, vuur, metaal, hout en aarde).

Energy & Vegan gaat over de positieve effecten die eten op ons lichaam en geest kan hebben, gebaseerd op de rijke traditie van de Chinese geneeskunde. Voedsel kan ons op allerlei manieren beïnvloeden. Door de principes op een verfrissende en begrijpelijke manier uit te leggen, wordt elk recept een sleutel tot meer balans, meer energie of meer ontspanning. Proef een lichte salade van haricots verts en zeewier met amandelcrème, lotuswortel met tofutartaar in tempura, een hartige Tel Aviv-salade, een pizza van polenta en een explosieve, spicy ramen-bowl.

Hebben jullie ook behoefte aan een andere structuur in je voeding, geef dan dit eens de kans!

X

Energy & Vegan

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord