De zomer door met Suzanne Vermeer – Souvenir – Waterland

SOUVENIR – WATERLAND

Één dag. Meer heb ik eigenlijk niet nodig om de boeken van Suzanne Vermeer weg te lezen. Als ik er eenmaal aan begin kan ik het boek niet weg leggen. Toch grote irritatie van de mensen om mij heen. Want dan heb ik natuurlijk ook geen tijd om te koken. Want… het boek moet uit.  Ik vind het dan ook altijd heerlijk als er weer een nieuwe Suzanne Vermeer uitkomt. En dit keer zit er zelfs een vervolg bij. In april kwam Souvenir uit en en vorige week het vervolg hierop: Waterland.

In de vakantie neem ik mij voor niet te netflixen. Althans niet teveel want sommige series moet ik wel gelijk zien als ze uitkomen.  Ik spaar de lekkerste boeken altijd op voor mijn zomervakantie – 6 weken Zeeland – en die lees ik dan heerlijk in mijn hangmat of op het strand als het weer het toelaat. En nogmaals – als ik eenmaal begin moet het boek ook uit.

SOUVENIR

Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus willen combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio. Op een ochtend is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood. Nienke is ten einde raad. Haar moeder lijdt sinds twee jaar aan de ziekte van Alzheimer en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontspint zich thuis in Nederland nog een ander drama…

 

 

 

WATERLAND

Waterland is een extra minithriller voor deze zomer en sluit aan op de in april verschenen zomerthriller Souvenir.

Claudette heeft haar hectische leventje in Amsterdam achter zich gelaten en is met haar man een bed and breakfast begonnen in Umbrië. Onder de Italiaanse zon geeft ze kookcursussen aan toeristen en van het begin af aan is het een groot succes. Het leven lacht haar toe, maar wat vrijwel niemand weet is dat ze niet vrijwillig uit Nederland is vertrokken. Al meer dan tien jaar draagt ze een geheim met zich mee en door de komst van een jonge Nederlandse vrouw en haar moeder dreigt het verleden haar nu in te halen. Claudette dacht dat ze voorgoed afscheid had genomen, maar nu blijkt dat sommige zaken niet weggaan. Dat fouten niet zomaar verdwijnen. En dus zal ze moeten terugkeren naar waar het ooit allemaal begon…

 

Beide boeken kun je o.a.hier bestellen.

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord