Mijn reis met Keto

Waarom koos ik voor Keto en wat is de oplossing voor ketose?

Keto, niet iedereen die je spreekt, is er altijd even enthousiast over. Ik denk dat ik wel begrijp waarom! Maar laten we beginnen bij het begin. Een dik half jaar geleden zat ik helemaal niet lekker in mijn vel. Maar dan wel letterlijk, want ik had continue last van een opgeblazen gevoel of ik 6 maanden zwanger was. Mijn stoelgang ging ook niet zoals ik het wilde, dus ik ging op zoek naar een ander eetpatroon of eetgewoonte. Niks eten is ook geen oplossing, gezond en goed wel! En zo kwam ik via Romana Switzer bij een Keto leefstijl terecht.

Met een keto-leefstijl eet je veel eiwitten en vetten en laat je koolhydraten ietwat achterwegen. Je komt snel laag in je suikers te zitten en daar is denk ik het probleem voor velen die zeggen ‘ik ben er niet zo van’. De ketose -fase kan vervelend zijn, daar moet je door heen. Ik heb het zelf ervaren als een periode van maximaal twee dagen waarin ik me erg energie- en futloos voelde.

Al snel merkte ik dat het invloed had op mij, op mijn lichaam. Ik voelde me fitter dan ooit, ik voelde me daardoor blij en vol energie, ik raakte mijn extra kilo’s kwijt en bovenal vond ik het een uitdaging om elke dag met lekkere recepten aan de gang te gaan. Overigens dat laatste moet je met een korrel zout nemen, want moeilijk is het niet. Mijn stoelgang is beter dan ooit, ik slaap weer veel beter en de harde buik is weg. Nu ik weet wat ik wel en niet moet doen, heb ik natuurlijk ook heus mijn cheat momenten. Ja, ik eet ook wel eens een hard, bruin pistoletje of een stukje taart. En ja, ik drink ook heel af en toe een glaasje wijn en dat omdat ik niet echt een drinker ben, niet meer in ieder geval.

Maar dan terug naar waar voor velen volgens mij het probleem zit: de ketose! Deze ketose is op te vangen met ‘ketonen-shake’. Het is een shake in diverse smaken, die heel smakelijk zijn, die boordevol vitamines zitten en je die energie geven om de ketose door te komen. Ik ben ze na de ketose ook blijven drinken, omdat ik voel dat het invloed heeft op mijn energieniveau en zo vul ik ook mijn vitamines aan.

Benieuwd naar ketonen-shake, ga dan eens naar de website van Romana. Zij is echt een expert op dit gebied en kan je er alles over vertellen. Nog veel beter dan ik. Zij heeft ook geweldige voedingsschema’s en haar eigen kookboek “La Dolce Vitaal”, boordevol met heerlijke vooral koolhydratenvrije recepten. Ik kan je verzekeren dat wanneer je met haar aan de gang gaat, je vanzelf super enthousiast wordt.

De ketonen-shake heeft overigens nog een voordeel. Mocht je een dag cheaten en een beetje uit ketose zijn, dan helpt deze ketonenshake je weer snel terug in balans te brengen. De Shake is bij mij onderdeel van mijn dagritueel geworden en houdt mij zeker na een weekendje met vrienden in de goede modus. Je behoudt daarbij je optimale status van ketose! Andere voordelen van de ketonen-shake zijn: meer energie, het lijkt of je scherper bent (ik was de laatste tijd soms futloos door de overgang), betere vetverbranding, behoudt van spieren en je gaat er echt beter van slapen (ik heb dit echt zo ervaren).

Succes!

Keto
Samen met Romana
Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord