Online pestgedrag, je hoort er helaas steeds vaker over…

Online Pesten

Hoe heb je het in de gaten als je kind gepest wordt en wat kun je er tegen doen?

’Zo’n lelijke kop en dan toch zoveel volgers?’’

‘’Die microfoon in jouw handen is zelfs mooier dan jouw kop’’.

Als de dag van gisteren herinner ik me dat mijn kind huilend in bed lag ’s avonds en geen zin meer had om naar school te gaan… Je moederhart breekt in duizend stukken, je kunt die anderen wel wat aan doen, maar dat is natuurlijk niet de beste oplossing. Hoe ga je daarmee om, pestgedrag is vreselijk. En helemaal online, dat is helemaal onbereikbaar!

Dagelijks krijgen influencers en tieners gemene comments geplaatst op hun social media kanalen. Maar hoe ga je hier eigenlijk mee om? HEMA organiseerde in Amsterdam een comedyshow om het online pestgedrag van tieners onder de aandacht te brengen. De show werd door HEMA georganiseerd, samen met Howard Komproe en zes bekende influencers, waaronder Bram Krikke, Beautynezz, Quinty Misjiedan, Rosalie Tacx, Jeroen van Holland en Mats van de Graaf. Een schoolklas was aanwezig om deze avond bij te wonen. Met deze show wil HEMA scholieren inspireren om zichzelf te zijn in welke situatie dan ook. Dit is tevens de start van de nieuwe schoolcampagne van HEMA die helemaal in het teken zal staan van: BE YOU.

Pestgedrag op social media gaat ver. HEMA ziet dit probleem binnen de doelgroep en wil graag dit onderwerp bespreekbaar maken en bewustwording creëren. Daarom organiseerde HEMA een comedy show onder leiding van Howard Komproe. ‘’Online pestgedrag is een serieus onderwerp, daarom is het belangrijk om hier bewustwording voor te creëren, maar wel op een luchtige manier. Hoe kan dit beter dan met humor?’’, aldus Howard Komproe. Samen met Howard lazen de influencers gemene reacties voor van hun eigen social media kanalen en gaven zij aan dat het vooral belangrijk is om jezelf te zijn. Gemene reacties kunnen je raken, maar in veel gevallen is het ook mogelijk om er op een positieve manier mee om te gaan. Deze boodschap werd op een grappige en opgewerkte manier overgedragen aan het publiek. Het publiek bestond uit 25 scholieren uit verschillende plekken in Nederland.

De comedy show is de aftrap van de nieuwe schoolcampagne bij HEMA, waarbij BE YOU dit jaar het thema is. HEMA vindt het belangrijk dat je jezelf kan zijn. Om dit uit te drukken deelt HEMA deze zomer buttons uit aan scholieren die op bezoek komen in de winkel*. Op de buttons vind je verschillende teksten zoals; Love is for everyone, Hey stop ruining my planet en I’m me, get used to it. Naast de buttons heeft HEMA een ruim assortiment aan schoolartikelen om hiermee te laten zien wie jij bent.

Voor meer informatie over de schoolcampagne of benieuwd naar het schoolassortiment, ga dan naar hema.nl/school.

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord