Is vasten het nieuwe sportdieet?

Vasten

Vasten als vast ritueel!

Vasten, het kan op verschillende manieren. Iedereen weet wel dat er culturen zijn die een maand lang vasten overdag. Ik vind dat echt een hele opoffering en een zeer bijzondere prestatie. Maar dat staat los van sportvasten. Er zijn veel vormen van vasten, je kunt er dus eentje uitkiezen die bij je past.

Steeds meer hoor ik dat mensen 1 dag per week vasten. Die dag eet je alleen een kleine maaltijd aan het einde van de dag of een maaltijdsoep met verse groente. Anderen doen dit twee dagen per week of weer anderen hebben dagen dat ze 16 uur vasten en om 12.00 uur pas hun eerste maaltijd nuttigen. Je laatste eetmoment van de dag is dan 8 uur later, in dit laatste geval is dat dan om 20.00 uur.

Bedenk wel dat wanneer je gaat trainen, je lichaam er best aan moet wennen dat het nuchter is. Voel dus aan je lichaam hoe ver je kunt gaan. Er zijn overigens wel richtlijnen voor. Je lichaam heeft per slot van rekening minder energie om vrij te maken om aan jouw inspanningen tegemoet te komen. Ben je gewend om te sporten, kun je gerust blijven sporten maar doe een stapje terug. Uiteindelijk moet je altijd doen waar jij je prettig bij voelt.

Ik ben niet zo van het vasten, ik eet liever bewust en gezond. Soms tel ik mijn calorieën een periode, dan wil ik weer even terug naar de basis! Dat werkt voor mij het beste.

Doen jullie wel eens aan vasten op wat voor manier dan ook?

Vas

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie