Blauw – Indonesisch koken op zijn best

Meta van den Boomen

De Indonesische keuken is al sinds mijn 20ste mijn favoriete keuken.  Ik ben er mee “groot’ geworden en heb zelfs nog leren koken zonder de kant-en-klare bamboo’s uit de toko of de appie. Echt alle kruiden stonden in mijn keukenkastjes en al zeg ik het zelf: ik zette ook echt wat lekkers op tafel. Na een aantal kinderen ben ik wat van het makkelijke geworden en greep ik vaak naar de kant-en-klare mixen/bamboo’s of ik ging het gewoon halen.

Met dit boek maakte mijn buik een sprongetje. Toch hou ik ervan. Koken op de traditionele manier. Over 5 weken krijg ik de sleutel van mijn huis en dat ga ik dit echt weer oppakken. Eerst even langs de toko om alle spullen weer te halen en dan tover ik weer de lekkerste gerechten op tafel. Met dit boek moet me dat zeker lukken want het water loopt me uit de mond…

De gebakken rijst heb ik overigens al geprobeerd. Je moet makkelijk beginnen he?! We gaan het langzaam weer opbouwen! Easypeasy, en zelfs de kinderen vonden het heerlijk.

Traditionele Indonesische gerechten in een modern jasje

Restaurant Blauw is beroemd vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die de koks bereiden. In dit boek zijn 70 signatuurgerechten van dit restaurant verzameld die je nu thuis kunt maken, met uitleg over de herkomst en de ingrediënten. Een gevarieerde verzameling gerechten, afkomstig van de vele verschillende eilanden: van kruidige en pittige stoofgerechten tot frisse salades en zoete lekkernijen.

Reis op elke pagina mee – ga ondertussen aan de slag met mooie kruiden en specerijen – en beleef een culinaire tocht door Indonesië. Wat dacht je van Sate Maranggi van ossenhaas of een Laksa met kokos en garnalen? Vis, vlees of vegetarisch: met deze Indonesische recepten delen de koks van Blauw hun liefde voor de vele smaken die het land rijk is. Voor Blauw bewerkte Meta van den Boomen de recepturen van de koks tot recepten voor de thuiskok. Geniet nu thuis van de heerlijke Indonesische gerechten!

SBN 9789089897756 | Hardcover, 224 pagina’s | € 25,99 Je shopt het boek o.a. hier.

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord