Stretchen to the max…

Stretchen

Stretchen om weer lenig te worden of te blijven

Fit ben ik zeker, maar ben ik ook lenig? Ik heb even uit het boek “Lenig Lijf” de test gedaan en met een beetje smokkelen viel ik net in de middelste zone. Dat wil zeggen “niet echt stijf, maar zeker niet lenig. Probeer maar eens op je rug de handen boven en onderlangs naar elkaar toe te brengen, hoe ver komen jullie? Raken je vingers elkaar net aan of kun je je handen volledig vast pakken? Dat is 1 van de vijf oefeningen die je moet doen om te zien hoe lenig jij bent. Nieuwsgierig geworden?

Sofie van Hooydonk, ook bekend van Sophia_getfit op Instagram, komt aanstaande 18 september met haar boek “Lenig Lijf” op de markt waarin ze een vierweeks programma omschrijft om leniger te worden. Iedere dag andere oefeningen, zes keer per week, in slechts 20 minuten per dag. Dat moet toch op te brengen zijn?

Stretchen

Waarom lenig?

Ja, ik hoor jullie denken “dat boeit mij toch niet dat ik niet zo lenig ben“, maar het is terdege wel belangrijk om ietwat lenig te blijven naarmate we ouder worden. Het houdt je fitter en mobieler, of je nu jong bent of wat ouder. Voor mijzelf vond ik het bijna alarmerend hoe niet-lenig ik ben. Nou kon ik vroeger ook geen spagaat, maar met je vingertoppen je tenen raken is toch wel een must. Dat laatste kan ik gelukkig nog wel als ik een beetje ben warm gelopen, maar het is niet verkeerd om dit regelmatig te doen.

Op dit moment ben ik me aan het voorbereiden op de halve marathon van Amsterdam. Een uitdaging zeker wel, conditioneel ben ik er al wel, maar ik voel nog iedere keer dat wanneer ik zo’n 15 tot 17 kilometer ren, het een aanslag op mijn lijf is. Of beter was. Sinds ik stretch, heb ik toch sowieso het gevoel dat ik leniger word. Belangrijker is dat ik merk dat mijn lijf van deze runs sneller herstelt.

Nieuwsgierig geworden naar het programma Lenig lijf? Het boek komt op 18 september uit, maar is alvast te reserveren op Sophia Get Fit.

Stretchen
Een van de oefeningen uit Lenig Lijf van Sofie van Hooydonk
Stretchen
Sofie van Hooydonk

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord