CBD Olie: wat is dat nou precies?

 

Wij moeders hebben het af en toe zwaar. En een beetje hulp kunnen we van tijd tot tijd best gebruiken.  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb soms zoveel moeite mijn bed uit te komen. Na 8 jaar hebben wij , helaas, nog steeds regelmatig ’s nachts een kind aan ons bed, of een miauwende poes (onderschat die ook niet, ook net een klein kind soms). Sowieso is een gezin met kleine kinderen een aanslag op je energielevel. Als de gebroken nachten je opbreken, of je slecht slaapt dan kom je gewoon energie tekort. Een tijdje terug, toen ik daar eens over praatte met iemand, kreeg ik de tip om eens CBD olie te gebruiken. Een paar druppeltjes CBD olie per dag zou zorgen  voor een goede nachtrust en me meer energie geven. En  o ja… het zou ook nog eens het afvallen bevorderen.  Eerlijk gezegd haakte ik eerst een beetje af omdat ik een beetje huiverig was….. Niet helemaal terecht want CBD wordt steeds populairder, en ik kende het nog niet: tijd dus om me daar eens in te verdiepen.


Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de werking van CBD olie. Op dit moment zijn er al veel voordelen van deze olie bekend. Het zorgt niet alleen voor een goede nachtrust, meer energie en positiviteit, maar het is ook goed voor het geheugen, de bloeddruk en de bloedsomloop. Daarnaast heeft het een verzachtende, soepele en zuiverende werking voor je gewrichten en spieren. En wist je dat het zelfs kan helpen met afvallen? De CBD olie vermindert namelijk het hongergevoel en de vetopslag. Vanwege al deze voordelen hoor je het steeds vaker; het gebruik van wietolie of hennepolie als medisch middel. Maar dat wordt regelmatig verward met elkaar. Let daarom goed op wat je koopt, want het kan zomaar zijn dat je onbedoeld aan de drugs zit! Cannabisolie, THC Olie, Hennepolie, Wietolie en CBD Olie; het lijkt qua naam allemaal op elkaar. Maar hier zit een groot verschil tussen! THC (Tetrahydrocannabinol) en CBD (Cannabidiol) zijn de twee bekendste cannabinoïden die de laatste tijd veel aandacht krijgen. Maar er zijn naar schatting meer dan 80 cannabinoïden aanwezig in hennep- en wiet-planten. Het grootste verschil zit dan ook in het gehalte THC. Deze stof zorgt voor een high gevoel. Bij wiet is dat hoog en bij hennep verwaarloosbaar laag. Met wietolie, cannabisolie of THC Olie wordt eigenlijk hetzelfde bedoelt. Dat zijn oliën die bestaan uit een hoog percentage THC. Het doel is vaak om high te worden, al krijgt de medicinale werking steeds meer aandacht. Vanwege de hoge concentratie THC kun je zonder recept deze oliën niet (legaal) in de winkel kopen. De oliën die op dit moment steeds populairder worden vallen onder CBD olie. CBD Olie is een verzamelnaam
van oliën die in bijna alle gevallen uit de hennepplant wordt gewonnen. De hennepplant bevat namelijk voldoende CBD en nauwelijks THC (meestal minder dan 0,2%). Goed nieuws voor jou: CBD olie kan je gewoon kopen in de winkel vanwege de lage concentratie THC (meestal minder dan 0,2%), bijvoorbeeld bij CBD Olie.

Dus, waarom kiezen voor CBD olie?

  • Het werkt ondersteunend voor lichaam en geest als voedingssupplement
  • Van CBD olie kun je niet stoned of high worden (het is gemaakt van hennep en niet van wiet)
  • Je kan het erg precies doseren door het gebruik van de druppels
  • Je kan het legaal kopen en consumeren in tegenstelling tot wietolie – wat illegaal is
    Zorg wel dat je CBD olie op de juiste manier gebruikt! Doordat het regelmatig wordt verward met wietolie denken veel mensen dat het direct effect moet geven. Maar CBD olie is geen wiet, dus ook geen drug. Hierdoor reageert het dus niet zo snel als wietolie en heeft het een opbouwtijd nodig. Probeer het product daarom altijd minimaal twee weken uit voor een merkbaar resultaat. En als het goed is kan je daarna met gemak weer uren op pad met de kids!

Bovenstaande info heb ik gekregen van CBD Olie zelf want ik vind het belangrijk dat als we op ShopaholiekMama info geven dat deze ook daadwerkelijk juist is. Mijn eerste gedachte was namelijk ook: o jee…. wat is dit? Maar dat was achteraf gewoon onwetendheid want CBD Olie kan dus juist wel goed werken voor jou. Belangrijk is dan ook dat het is een soort Jip en Janneke-taal wordt uitgelegd zodat je weet wat je gebruikt. Maar mocht je nog vragen hebben dan kun je natuurlijk ook gewoon even mailen naar CBD Olie want ze leggen je graag uit wat je wilt weten.

Ik zit er serieus over te denken om iets te te gaan slikken om meer energie te krijgen. Door de vragenlijst in te vullen kom je er al snel achter wat voor jou werkt. Ik ben een lastige pillenslikkers dus ik zou kunnen kiezen voor druppels of de softgels. En als ik er nou ook nog van afval…… dan laat ik jullie dat uiteraard zsm weten :).

 

 

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie