Knab Gemaksbeleggen: De proefperiode zit erop!

Gemaksbeleggen met Knab, beleggen aan de keukentafel!

Gemaksbeleggen met Knab:Begin oktober 2016 zijn we begonnen aan dit traject. Het doel was om te kijken of beleggen over een periode van dik 3 maanden meer zou opleveren dan standaard je geld op een rekening courant of op een spaarrekening te laten staan. Met vijf verschillende bloggers zijn we aan de slag gegaan.

Ik ben met veel enthousiasme begonnen. Het boeide mij behoorlijk om deze uitdaging aan te gaan. Met totaal geen verstand van zaken had ik er toch een goed gevoel bij. Ik heb voorheen gewerkt voor een baas die de hele dag de Dow Jones had aanstaan en er ook 24 uur per dag mee bezig was: kopen / verkopen. En hij verdiende er behoorlijk veel geld mee.

Knab bood ons uiteindelijk de gelegenheid met Gemaksbeleggen aan de slag te gaan. Knab Gemaksbeleggen is heel eenvoudig. Je hoeft slechts aan te geven hoeveel en hoe vaak je geld wilt inleggen en over welke beleggingen je natuurlijk je inleg wilt verdelen. Vanaf 100 Euro kun je al aan de slag. Nog makkelijker is het beleggen in de voorbeeldportefeuilles van Knab. Natuurlijk kun je ook beleggen in beleggingsfondsen, trackers en AEX-aandelen, maar eerlijk ik geef het toe dat ging mij te ver. Ik voelde me vertrouwd bij de voorbeeldportefeuilles en heb mijn risico verdeeld.

Met 500 euro mochten we gaan spelen, verdeeld over een inleg van 300 euro eind september, 100 euro op 1 november en 100 euro op 1 december 2016. Ik heb uiteindelijk het risico verspreid door te beleggen in 3 verschillende voorbeeldportefeuilles: neutraal, speculatief en zeer speculatief. Over 500 euro heb ik uiteindelijk een resultaat behaald van 13,62 euro. Dat is niet verkeerd gezien de huidige spaarrentes….

Maar wat heb ik ervan geleerd? Het positieve ervan is dat je daadwerkelijk meer kunt sparen door te beleggen en dat het heel eenvoudig gaat. Wel zou je er veel meer uit kunnen halen, als je je er veel meer in verdiept. Dat heb ik eerlijk gezegd nagelaten. Te druk met andere werkzaamheden en toch een stuk desinteresse zijn hiervan de oorzaak. De les die je hier dan uit zou kunnen halen, dat iedereen door te beleggen meer kan sparen, omdat het dus niet uitmaakt of je er heel veel verstand van hebt en of je wel of niet dagelijks de koersen in de gaten houdt. Knab Gemaksbeleggen is dan ook voor iedereen bereikbaar.

Voor mij zal het voorlopig niet veranderen, ik vond het een geweldige ervaring dat ik dit heb mogen doen en die neem ik met me mee. Of ik ooit tot serieuzere beleggingszaken zal over gaan, dat kan ik nu nog niet beloven;).

Meer over Gemaksbeleggen bij Knab kun je terugvinden op de site van Knab!

Succes!

Knab Gemaksbeleggen
Voorbeeldportefeuilles van Zeer Defensief tot Zeer Speculatief bij Knab Gemaksbeleggen

 

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord