Kna(p)b beleggen met Gemaksbeleggen

Een nieuwe uitdaging: We gaan beleggen en jullie kunnen het ook!

Beleggen? Of ik mee wil doen aan Gemaksbeleggen! Hmmm, mijn baas belegde vroeger en had de hele dag de televisie bijstaan. Is dat iets voor mij? Ik ben huisvrouw en heb mijn handen vol aan mijn kinderen en mijn huishouden. Kan ik dit erbij doen? Ik denk dat er heel veel (huis)vrouwen zijn die er zo over denken of in ieder geval het gevoel hebben dat ze hun vingers er niet aan willen branden. Maar hoe leuk zou het kunnen zijn?

Knab belt mij en weet mij te overtuigen dat op het moment meer rendement is te halen uit beleggen dan suf weg je geld op een spaarrekening te laten staan. Dat geloof ik graag, zeker omdat de rente nu zo laag staat. Gemaksbeleggen, het klinkt ook eenvoudig. Ik neem de uitdaging aan, ik wil er eigenlijk wel meer over weten. De komende vier maanden gaat Knab me begeleiden en ik ben toch erg benieuwd wat het eindresultaat zal zijn met een start kapitaal van 300 euro. Natuurlijk ben je vrij om elke maand extra te storten of te sparen, dat is geheel aan mij zelf.

Op 3 oktober jl. reisde ik af naar Knab om te luisteren naar het hoe en wat. Ik ben een leek op dit gebied dus kan elk advies goed gebruiken. Ik weet niet beter dan dat je het nieuws op de voet moet volgen, omdat het een weer invloed heeft op het andere. Het zou zo maar kunnen dat ik zo gedreven word, dat wanneer het vruchten afwerpt, ik eraan verslaafd raak. Tegelijkertijd de schreeuwende berichten over grote winsten, maar dus ook grote verliezen, heeft me altijd ver van beleggen gehouden. Het wordt dus echt een uitdaging!

Knab wil zich juist richten op een nieuwe doelgroep en daar horen wij ‘fashional moms’ wel bij. De grootste misverstanden over beleggen, die ik zeker deel, zijn: beleggen is alleen handelen in aandelen, je moet kennis van zaken hebben en beleggen is met heel veel risico! Het starterskapitaal hoeft ook niet heel groot te zijn, immers veel beetjes maken uiteindelijk meer.

Onze eerste sessie zit er inmiddels op! Wat is belangrijk om te weten:

  1. Risico versus rendement (als je een groter risico neemt, zou het rendement ook groter moeten zijn of wel het sparen van cash op een bankrekening brengt minder risico met zich mee dan wanneer je belegt in obligaties, onroerend goed of aandelen).
  2. Het is beter om te spreiden (aandelen/obligaties/vastgoed). Je vermindert de risico’s wanneer je belegt in bedrijven wereldwijd en ook nog eens in verschillende sectoren. Daarnaast is het ook aan te raden de bedragen en inlegmomenten spreiden.
  3. Denk op lange termijn, verwacht niet dat je snel winst gaat maken. Verwacht dus helaas niet dat je in een maand miljonair bent…. Jammer….
  4. Via Knab bestaat de mogelijkheid om je aan te sluiten bij ‘Gemaksbeleggen’. Dit is een van de mogelijkheden waarbij je per maand een bedrag spaart (dit kan van 0,01 tot zoveel je wilt). Knab heeft beleggingsportefeuilles. Dit kun je zien als een kant en klare beleggingsmix bestaande uit verschillende bouwstenen en van laag tot hoger risico. Voor mij ideaal lijkt mij!

Knab heeft 5 verschillende bloggers bij elkaar gebracht om de bereikbaarheid zo veel mogelijk te spreiden en te bekijken of ze mensen die op dit moment niets doen aan beleggen ook kunnen bereiken. Interessant gegeven, ik ben benieuwd, ik ga aan de slag de komende maanden en houd jullie op de hoogte!

Willen jullie je ook aansluiten of meer weten over Gemaksbeleggen bij Knab, ga naar: Knab Beleggen en Gemaksbeleggen.

Succes!

img_4451

fullsizerender-92

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie