Kopenhagen! Place to be!

Kopenhagen!

Bezoek aan Kopenhagen is meer dan de moeite waard! Velen zijn geneigd af te reizen naar het zuiden, maar ook in het noorden is zoveel te zien.

Kopenhagen: Trendy, modern, hip en super gezellig. Er is hier voor ieder wat wils!

We verbleven in het Sankt Petri hotel. Het hotel is een verbouwd appartementencomplex en ligt midden in het centrum. De receptie is te bereiken met een roltrap waarna je in een moderne ruimte komt. Er is ook een buitenterras met terras-verwarmers en rendierhuiden gedrapeerd op de banken die een comfortabele en luxe uitstraling geven.

De kamers zijn modern, maar niet te groot. Het ontbijt is zeer uitgebreid: naast de standaard eiergerechten zijn er ook kaas- en vissoorten aanwezig en gaan ze ook helemaal mee met de feel-good flakes. Er is een uitgebreide keuze in thee en koffie, kortom een goede bodem voor een intensieve dag!

Hotel Sankt Petri
Hotel Sankt Petri
Kopenhagen2
Centrum Kopenhagen

Kopenhagen4

Eerder verbleven we in het Admiral Hotel. Dit hotel ligt aan de haven met uitzicht op het prachtige, moderne theater en op 10 minuten loopafstand van het centrum. De kamers hier zijn ruim, gezellig en warm van sfeer door de balkenplafonds. In de zomer is het hier wel heerlijk vertoeven met terrassen aan het water. Wanneer je loopt richting het centrum kom je dan voorbij de alom bekende gekleurde huizen van Kopenhagen: Nieuw Haven. Admiral Hotel Kopenhagen

Het centrum van Kopenhagen biedt voor ieder wat! Winkels zijn er in alle soorten en maten. Op de gevels prijken de namen van Tods, Chanel, Louis Vuitton en Valentino, maar ook van de Zara, H&M, G-Star, Berska en Moncki.  Natuurlijk voor de kinderen een grote Disney Store en een grote Lego winkel. Lego is het handelsmerk van Denemarken!

Kopenhagen3
Ook op design gebied is er veel te vinden. George Jensen is een bekend merk van het land: strak en modern. Spreekt je dit aan is een bezoek aan het Deens Design museum de  moeite waard.

Verder is Kopenhagen beroemd om het Tivoli pretpark gelegen midden in de stad. De Zeemeermin en het Amalienborg Paleis van het koninklijk paar mag je eigenlijk niet  missen.

Dan eten en drinken! Je merkt dat de winters kouder zijn hier. Overal zijn er gezellige eethuisjes en kroegjes, ik zou het bijna eetkamers willen noemen. Huiselijkheid en warmte voel je als je er naar binnen kijkt en gaat. Ook de bakkers zijn de moeite waard om bij naar binnen te gluren, het water loopt uit je mond bij het zien van alle heerlijke lekkernijen.

‘s-Avonds hadden we het genoegen te eten bij Kokkeriet, een michelin-ster restaurant! Ook hier troffen we de huiskamergezelligheid aan. Het eten was fantastisch, we kozen voor het kleine diner: 12 gangen! Bij elke gang kwam een voortreffelijke wijn. Je kunt er ook kiezen voor het sap-arrangement, vers gemaakte sappen bij iedere gang. Restaurant Kokkeriet

blablabla
heerlijk eten in Kopenhagen

Kopenhagen5

 

Het vliegveld is de moeite waard om op tijd naar toe te gaan als je nog de laatste kadootjes wilt scoren. Je vindt hier een enorm aanbod aan winkels. En ook hier tref je relaxte restaurants aan en natuurlijk Starbucks!

Kopenhagen was een feestje, een stad van wereldformaat, niet te groot en te doen in twee tot drie dagen.

Veel plezier als je gaat!

Marieke voor Shopaholiek

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie