Terug van vakantie en weer verder!

Vakantie is toch een periode die je weer afsluit

Op naar de volgende vakantie wanneer het ook mag zijn. Dat is wat ik altijd tegen mezelf zeg en hopen dat iedereen er weer bij is. Want dat kan tegenwoordig ook alle kanten op. Bij terugkomst voel ik het al direct, iedereen schiet zijn eigen kant weer op en je mag hopen dat er een avond voorbij komt waarbij iedereen aanwezig is. We zijn weer thuis!

Maar bij thuiskomen hoort bij mij ook even een blik op de weegschaal. Ik probeer van wegen met name geen obsessie te maken. In het verleden stond ik wel eens iedere dag op de weegschaal en maakte ik mezelf gek als ik weer iets was aangekomen. Nu schrik ik er wel van, maar zeg dan tegelijk tegen mezelf: “oké mariek, even terug naar de basis en normaal eten”.

Ik ben een echte stress-eter. Dat is vervelend, want zodra mijn zenuwen mijn lijf de baas worden, kan ik snel toegeven aan chips, chocola of de meest stomme snoepjes die voorbij komen. Echt super stress heb ik niet echt, maar wel een beetje. Onze vakantie was toch wel gelabeld aan de gezondheid aan mijn schoonvader en ben ik niet 100 % tot rust gekomen. Daarnaast heb ik mezelf een beetje overtraind, dat denk ik tenminste. Ik heb erg last gekregen van mijn littekenweefsel in mijn borst (dat hoop ik vooralsnog), waar ik echt pijn van heb gehad. Dat moet eerst rust krijgen voor ik weer vol aan de bak kan. Vrijdag even een mammo die hopelijk uitwijst dat alles in orde is.

Genoeg aan mijn hoofd dat niet meewerkt aan de situatie dat ik iets ben aangekomen. Het is misschien ook even iets minder belangrijk, maar toch als alles straks ‘ok’ blijkt te zijn, dan ga ik weer lekker trainen. Dan komt alles vanzelf weer goed.

Hoe staat het met jullie extra kilo’s?

X

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie