Food: Heerlijke Flammkuchen nu in de Foodhallen Rotterdam

Flammkuchen

Kennen jullie dit super gerecht van de wintersport?

Vanaf 1 september 2019 is de Foodhallen Rotterdam een keuken rijker. Bij Pignon’s FLAMMKUCHEN kun je smullen van rijk belegde flammkuchen, gebakken in een houtoven volgens authentiek recept. Het wereldberoemde gerecht uit de Elzas heeft een knapperige en flinterdunne bodem en wordt belegd met verschillende toppings. Pignon’s FLAMMKUCHEN komt in de Foodhallen Rotterdam pal naast de wijnbar: dé plek om de krokante gerechten te combineren met een goed glas wijn.

Flammkuchen: wat zijn het?
Flammkuchen komen oorspronkelijk uit de Elzas, een Franse streek die vroeger meerdere malen tot Duitsland behoorde. Omdat het gebied aan Duitsland en Zwitserland grenst, hebben veel plaatsnamen, gerechten en wijnen uit de streek een Duitse naam. Het recept van de flammkuchen gaat terug naar de bakkers uit het gebied, die overgebleven deeg gebruikten om de temperatuur van hun door hout gestookte broodoven te meten. Eenmaal afgebakken werd het dunne, knapperige deeg belegd met de lekkerste streekgerechten.

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie