Nieuwe uitdaging na de marathon

Uitdaging

Ja wat moet je daarna als uitdaging stellen?

De marathon, wat was het een feest! Soms kan ik er nog blij van worden als ik eraan terug denk. Het idee dat je gewoon 42 kilometer hebt gerend, is best wel wat. Ik zie het zelf nog steeds niet als een prestatie, ik zie het meer als iets wat ik graag wilde en ervoor getraind heb. Zodanig goed voorbereid was ik, dat ik eigenlijk wel verwachtte dat ik het gewoon ging halen!

Maar ja, na zo’n marathon, wat wordt dan de volgende uitdaging? Tijdens het trainen voor de marathon lag het in de verwachting dat ik zou afvallen. Dat is niet bij mij het geval geweest. Ik denk dat ik ten eerste compensatie eetgedrag heb gehad, zo van ik heb hard gelopen, dus ik kan wel wat hebben. Ten tweede eet je in de laatste periode ook veel koolhydraten. Deze hadden mijn lichaam weinig gehad de laatste jaren en ik denk dus dat mijn lichaam zoiets had van ‘die slurp ik op’. Daarnaast zou het ook nog zo kunnen zijn dat mijn lijf nu boven de 50 jaar iets aan het veranderen is.

Dat wil ik dus niet en zo maakten we een nieuw plan. Samen met Rody van Yousportz Zwijndrecht gaan we trainen voor een fotoshoot begin juli en daar mag ik me dus echt beachwaardig op voorbereiden. Eerlijk gezegd zat het na de marathon ook nog niet echt in mijn systeem om alles direct te laten staan. Ik had meer zoiets van ‘zo nu mag ik eindelijk’ als het gaat om een paar wijntjes.

Wijn… Dat kan ik dus gewoon niet meer handelen… Ik ben in Spanje echt een keertje er lekker voor gegaan, maar wow wat voelde ik me rot de dag erna! Ook later dacht ik nog eens een glaasje mee te drinken, maar ik kon er gewoon niet van in slaap komen. Voor mij dus echt geen moeite om dat wijntje te laten staan. Wel ga ik me concentreren op mijn voeding. Van Rody heb ik een eiwitrijk schema gekregen en daar ga ik me aan houden. Het is gewoon even nu of niet…

Voorlopig ligt er een vierdaags schema klaar voor me. Daarnaast zal ik dat afwisselen met rennen en bodytechen. Het wordt nog een ‘wordt vervolgd’.

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie