Moederdag, alles draait ineens even om ons!

Moederdag

Heerlijk dat er een moederdag is…

Zondag 12 mei is het weer Moederdag! Moederdag is voor mij een dag dat je toch een beetje in de watten wordt gelegd. Voor mij hoeft dat zeker niet met grote cadeaus, maar een kleinigheidje mag best wel;). Het gaat mij vooral om de gedachte, het idee dat de kinderen en mijn man ermee bezig geweest zijn dat deze dag eraan komt. En dan zeg ik nogmaals, ik vind het ook geweldig als ik een cappuccino op bed krijg of als ze zeggen, mam vandaag hoef je even helemaal niets te doen: wij koken! Of als ik wel gekookt heb, dat ze zeggen: mam, blijf jij lekker zitten, wij ruimen op. Het gaat om de kleine dingen;).

In Spanje vieren ze ook moederdag: Dia di Madre;). Gezien het klimaat hier, wordt Moederdag vooral buiten gevierd. Heerlijk zo’n dag naar het strand en ’s avonds uit eten. De restaurants puilen uit, dat is ook een deel van de cultuur, maar op deze speciale dag helemaal. Zo’n dag wordt niet alleen gevierd, maar het liefst met de hele familie, zodat oma’s ook niet vergeten worden. Kadootjes zie je in Spanje een beetje in de trend van Valentijnsdag: veel bloemen met hartjes versierd. Hartjes krijgen, is toch het mooiste dat er is!

Persoonlijk ben ik daar slecht in geworden…. Eigenlijk heb ik deze dag een beetje afgeschaft ten opzichte van mijn eigen ouders. Ik vond en vind het een drama om op een vooraf geplande dag te moeten opdraven. Best een beetje egoïstisch, terwijl ik het zelf wel waardeer als er iets gebeurd! Dit jaar ben ik grotendeels zelf niet thuis, ik loop de cityrun van Rotterdam. Dus daarom zal ik iets moeten verzinnen.

Maar hebben jullie de moederdag cadeaus al in huis? Via internet kun je van alles nog in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan super gave oorbellen van Dos por Dos, leuke cadeautjes ook te krijgen bij Duifhuizen of alvast voor de vakantie een pakje van Terry Ray. Het zijn zo maar een paar ideeën.

Ik wens iedereen een hele fijn Moederdag toe!

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie