Voedingsschema bij een nieuwe challenge

Voedingsschema

Pas jij je voeding aan wanneer je een doel hebt?

Diëten staat eigenlijk niet op mijn agenda! Ik zeg wel eens tegen mezelf: “Deze week doe ik het wat rustiger aan, heb het weekend zoveel gesnoept”. Maar echt met een voedingsschema werken nu je voor een nieuwe challenge gaat, ik heb er echt moeite mee.

Het is logisch dat jouw voedingsschema aangepast wordt op jouw doel. Mijn doel is voor de zomer de overtollige winterkilo’s kwijtraken en mijn lichaam dat toch een beetje aan het veranderen is door de leeftijd, terug in shape te brengen. Dus gewoon weer even pas op de plaats. Ik moet toegeven dat zodra ik begin aan zo’n doelstelling, ik er ook wel voor ga. Qua sporten is dat verre van een opgave, maar echt minder eten “wow”, dat vind ik een lastige.

Met het schema dat ik via Ben Fit op aanraden van Yousportz heb gedownload en waar ik maximaal 1500 caloriën mag eten, mag ik toch nog zes keer per dag iets eten. Ik houd graag van een plan. Gewoon op schrift “dit is het” en niet dat ik zelf thuis nog eens aan de bak moet en al mijn groentes moet gaan wegen en caloriën moet gaan tellen. Met Ben Fit weet je wat je mag eten en kun je zelf ook nog wijzigingen aanbrengen in je schema.

Wat ik er nou lastig aan vind? Ik wil te snel resultaat met weinig opofferingen en dat kon vroeger ook. Voorheen was het altijd even een weekje alles op scherp en ik was weer terug bij het oude. Nu sluipen de kilo’s er stiekem een beetje aan en krijg ik ze er steeds lastiger af. Wat ook een dingetje is, is dat mijn man van erg lekker eten houdt. Graag een goede maaltijd ’s avonds en na het eten nog wat snoepen. Dat is ook voor mij mijn valkuil. Overdag ben ik regelmatig alleen en is het niet moeilijk om je te houden aan datgeen dat is voorgeschreven. Zodra de chocola op tafel wordt gezet, krijg ik het lastig.

In plaats van chocola heb ik nu druiven of snoeptomaatjes op tafel staan. Deze zijn ook lekker zoet, maar pas op daar mag je ook niet onbeperkt van eten.

Tot volgende week, dit wordt een vervolgd!

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie