Het Pioppi-Dieet

Pioppi

Eet lekker, Val af en Voel je Goed!

Eindelijk is het er: het Pioppi-dieet! Het is een paar jaar geleden denk ik dat we op televisie een documentaire zagen over het dorpje Pioppi. Waanzinnig hele families, broers en zussen allemaal boven de 90 jaar oud. En ook nog eens fysiek heel goed in orde! Het was geweldig om naar te kijken, maar wat is hun geheim?

In het piepkleine vissersdorpje Pioppi leven mensen een eenvoudig bestaan, maar leven lang en gezond. Naar deze manier van leven is een onderzoek gedaan en daaruit is het Pioppi-dieet ontstaan. Het Pioppi-dieet is misschien niet echt een dieet, het is meer een levensgewoonte. Het dieet gaat uit van pure producten, goede vetten en weinig koolhydraten. Je zag in de documentaire ook dat deze mensen een producten allemaal zelf kweken en zelf olijfolie maken.

De vraag is natuurlijk waarom dit dieet zo populair is. Nora French antwoordt hier heel duidelijk op: “Omdat het werkt”. Zij gelooft niet alleen in principes, zij heeft er zelf ook de voordelen van ervaren. Zij gelooft in de kracht van puur eten en gezond koken. Dit dieet sluit daar naadloos bij aan. Het is een voedingspatroon met weinig of bijna zonder suikers en geraffineerde koolhydraten. Ikzelf kan me daar eigenlijk wel bij aansluiten. Ik eet ook weinig koolhydraten en probeer suikers wel te vermijden, maar kan tot nu toe nog geen nee zeggen tegen chocola!

Het Pioppi-dieet moet je zien als een handleiding naar betere eetgewoontes. Het besef krijgen dat als je gezond wilt leven, gezond eten een must is. Eet, leef en voel je fit net als de mensen uit Pioppi. Met handige weekmenu’s uit het boek en variaties voor dagelijkse maaltijden, is het verre van moeilijk vol te houden. Met de recepten voor heerlijke en makkelijke ontbijt-, lunch- en dinarrecepten is een gezondere leefstijl echt binnen handbereik.

Zijn jullie benieuwd? Het boek kunnen jullie bestellen via Karakter Uitgevers. Nora French kunnen jullie ontmoeten deze week op de gezondheidsbeurs in Utrecht. Daar kunnen jullie mij overigens ook ontmoeten!

Zien we jullie daar?

Pioppi

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie